Încă o nefăcută la FRH, care-și încalcă propriile regulamente

”Indiferent de motivul reprogramării (acord sau cupe europene), între două jocuri oficiale ale aceleiași echipe trebuie sa fie o pauză de minimum 2 zile pline (sâmbătă-marți, duminică-miercuri, luni-joi … ș.a.m.d.).” Acesta e textul articolului 21.8 din Regulamentul de organizare și desfășurare a competițiilor naționale de handbal. Ei și ce dacă ? Federalii noștri au decis că au voie să-l încalce și au reprogramat etapele din campionatul junioarelor 3 în bătaie de joc. Astfel, etapele a cincea și a șasea din grupele Valoare și Speranță au fost programate pe 6 și 8 aprilie, adică miercuri și vineri ! Probabil că îngrămădirea calendarului are drept cauză participarea naționalei de cadete la Jocurile Mediteraneene, însă situația putea fi rezolvată foarte simplu cu o etapă intermediară în luna mai. Ca să nu mai spunem că la lotul respectiv sunt doar 4-5 echipe care dau jucătoare (e vorba de cele născute în 2007) și se putea foarte simplu să fie reprogramate doar jocurile acestora. Încă un amănunt: vorbim de eleve de clasa a VIII-a, care ar trebui să joace miercuri, vineri și apoi luni !

Noua programare pune mai multe echipe în situații dificile, e vorba de cele care au deplasări în ambele runde și care ar fi obligate fie să bată sute sau chiar mii de kilometri în două zile, fie să plătească (dacă au de unde) două nopți de cazare suplimentare. Astfel, CSS Bacău ar trebui să joace pe 6 aprilie la Constanța și pe 8 la Ovidiu, LPS Suceava la Galați și Constanța, CSM Târgu Mureș la Râmnicu Vâlcea și Slatina, Gloria Bistrița la Timișoara și Drobeta Turnu Severin, Marta Baia Mare la Timișoara și Moșnița Nouă și exemplele pot continua.

Update: după apariția acestui material, FRH a modificat datele, junioarele 3 având de disputat etape pe 2,6,9 și 12 aprilie. Asta după ce în lunile noiembrie și decembrie s-a jucat câte o singură etapă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *