CSM București pierde în ultima secundă pe teren propriu în sferturile Champions League

CSM București și-a diminuat șansele de a se califica în Final Four-ul Champions League, după ce a pierdut prima manșă din sferturile de finală, 25-26 pe teren propriu cu Esbjerg. A fost a treia întâlnire dintre cele două echipe în acest sezon, echipa daneză câștigând la limită două dintre acestea, un joc terminându-se nedecis: în precedentele a fost 22-21, la Esbjerg, în septembrie anul trecut, apoi 29-29 la București în februarie, ambele jocuri în grupa A.

Campioana României a avut o primă repriză slabă, în care a suferit enorm pe faza de atac, unde a avut un procentaj de numai 36% și doar 9 goluri înscrise. Nici în apărare lucrurile n-au stat grozav și numai cele câteva intervenții ale norvegiencei Davidsen au făcut ca Esbjerg să intre cu doar 3 goluri avans la pauză. Nici în repriza secundă lucrurile n-au stat cu mult mai bine, cu excepția ultimelor 7 minute, când CSM-ul a revenit de la 20-24 cu 4 goluri consecutive, atacând în 7 contra 6. Din păcate, echipa bucureșteană n-a știut să gestioneze finalul de joc, pierzând în ultima secundă.

Astfel, Broch a egalat la 25 când mai erau 46 de secunde iar echipa bucureșteană era în superioritate numerică, apoi oaspetele au încheiat atacul cu o pasă greșită când mai erau 13 secunde. Din păcate, experimentata Amorim a comis o gafă decisivă, grăbindu-se să arunce spre poarta adversă din propriul teren, portarul a prins fără probleme, a repus rapid, iar Reistad a înscris de la semicerc golul victoriei echipei oaspete.

La final, Adrian Vasile a pus numeroasele erori ale jucătoarelor sale pe seama pauzei competiționale de aproape 3 săptămâni. Desigur că, la acest scor, soarta calificării rămâne deschisă, însă Esbjerg are acum prima șansă, fiindcă va juca pe teren propriu partida decisivă, care va avea loc duminica viitoare, de la ora 17.

CSM BUCUREȘTI – TEAM ESBJERG 25-26 (9-12) Arbitri: Amar Konjicanin / Dino Konjicanin (Bosnia-Herțegovina)

CSMB: Grubisic, Davidsen, Wester – Neagu 9, Amorim 3, Dindiligan 3, Martin 2, Dembele 2, Arntzen 2, Omoregie 2, Broch 2, Klikovac, Ramusovic, Aune. Antrenor: Adrian Vasile.

Esbjerg: Poulsen, Eckerle – Breistol 7, Reistad 6, Solberg 5, Ingstad 4, Nielsen 2, Tranborg 2, Moller, Frafjord, Turkoglu, Jorgensen. Antrenor: Jesper Jensen.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *