Ce transferuri a făcut CSM Bacău pentru sezonul viitor

CSM Bacău a fost abonată în ultimii doi ani la turneele de baraj pentru menținerea în Liga Zimbrilor, pe fondul unor veșnice probleme invocate de reprezentanții echipei, fără a fi nominalizată vreodată vreuna. A fost mult invocata subțirime a lotului, însă cine i-a obligat pe responsabilii echipei să dea drumul în plin campionat golgheterului echipei (Sretenovic) sau să-l trimită la echipa secundă pe Păunică ? Un lucru e cert: echipa care acum evită retrogradarea in extremis are un buget mai mare decât Știința care a fost de 3 ori vicecampioană a României. Însă nimic nu e întâmplător, din moment ce, de exemplu, la Festivalul Național de Minihandbal pentru băieți, Bacăul nu are nicio reprezentantă.

Chiar dacă reprezentanții grupării băcăuane refuză să comunice cu Handbal Mania, am reușit să aflăm câteva din mișcările de trupe plănuite la echipa pregătită de Sandu Iacob. Astfel, vor pleca doi dintre tinerii jucători formați în pepiniera proprie, portarul Vlad Rusu (HC Dobrogea Sud) și Eduard Iordachi (Minaur Baia Mare). De asemenea, în pofida angajamentelor fierbinți vizavi de jucătorii-simbol ai Bacăului, care reușeau promovarea cu Știința acum 15 ani, Rareș Păunică pleacă la Vaslui după ce fusese izgonit la echipa a doua, în timp ce Ionuț Rotaru și Răducu Tamaș nu au primit deocamdată nicio propunere de prelungire a contractelor.

Cine vine la Bacău ? Portarul Ștefan Grigoraș se întoarce să joace în orașul natal după opt ani, în timp ce goalkeeperul Richard Freiwald revine și el după un scurt intermezzo la Turda. Pe postul de inter dreapta, Bacăul îl va avea pe ucraineanul Oleksii Ganchev, care a mai jucat în România, la Dunărea Călărași. De la CSM Alexandria va sosi extrema dreaptă Vasile Dobrincu, care a înscris 72 de goluri în recent încheiata ediție a primului eșalon. Bogdan Ivășchescu, de la CSU Târgu Jiu, este un alt jucător care se va alătura echipei băcăuane, el putând evolua atât la linia de 9 metri, cât și ca extremă. De asemenea, tânărul pivot Andrei Totoi se întoarce la Bacău după trei sezoane petrecute la Potaissa Turda.

Update: Andrei Totoi a infirmat revenirea sa la Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *