Naționala masculină de tineret începe pregătirile pentru europene

Vară fierbinte pentru naționalele de tineret și juniori ale României, atât la fete, cât și la băieți. După ce naționala feminină de tineret s-a reunit miercuri, la Satu Mare, pentru ultimele pregătiri în vederea mondialelor din Slovenia, joi este rândul naționalei masculine U-20 să se reunească. Tinerii handbaliști români vor juca luna viitoare în Bulgaria, la Varna, într-unul din cele două turnee ale celui de-al doilea eșalon valoric european. Pregătirile vor debuta la București, după care este programată o deplasare în Cehia pentru două jocuri de pregătire: pe 25 iunie cu Cehia și pe 26 iunie cu Polonia. La revenirea în țară va urma o săptămână de pauză, apoi reunirea pe 4 iulie, pregătire în țară și deplasarea în Bulgaria, unde competiția va începe pe 16 iulie.

Turneul la care participă România adună la start 10 echipe împărțite în două grupe, echipa noastră făcând parte din grupa B, unde va întâlni Kosovo (16 iulie), Elveția (18 iulie), Macedonia de Nord (20 iulie) și Ucraina (21 iulie). Primele două clasate din grupă se califică în semifinale, unde vor juca împotriva primelor două clasate din grupa A, în care vor evolua Israel, Lituania, Grecia, Luxemburg și Marea Britanie. Câștigătoarele semifinalelor vor disputa finala mare, a cărei învingătoare va obține promovarea în primul eșalon valoric european.

LOT ROMÂNIA TINERET

PORTARI: Claudiu PAL (SCM Poli Timișoara), Alexandru PAȘCA (CSM București), Gabriel PREDA (HC Dobrogea Sud Constanța).

LINIA DE 9 METRI: Alexandru GRAD, Darius BRAN, Ianus DUMITRESCU, Antonio BORDEANU (SCM Poli Timișoara), Tamas KATONA (CSM Odorheiu Secuiesc), Tudor DRĂGOI (U Cluj), Erik POP (Minaur Baia Mare), Ionuț STĂNESCU (HC Dobrogea Sud Constanța).

EXTREME: Alexandru MOLDOVAN, Robert CÎTU, Vlad CHIRA (SCM Poli Timișoara), Tiberius TOBOȘARU (CSM Focșani), Răzvan CHIRATCU (CSM Vaslui).

PIVOȚI: Călin DEDU (Dinamo București), Dan DUȚĂ (CSM București), Raul BOTE (SCM Poli Timișoara).

ANTRENOR PRINCIPAL: Daniel ANCA.

ANTRENOR SECUND: Raul MARIAN.

ANTRENOR PORTARI: Daniel APOSTU.

KINETOTERAPEUT: Elian APOSTOL.

PSIHOLOG: Andra PLEȘA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *