O victorie și o înfrângere pentru naționala masculină de tineret în Cehia

Naționala masculină de tineret a încheiat prima parte a pregătirilor pentru europenele din Bulgaria (16-24 iulie) cu două jocuri de verificare disputate în Cehia, la finele săptămânii trecute. În primul joc, echipa noastră a întâlnit Polonia, echipă ce va juca în primul eșalon al campionatelor europene de tineret din această vară. ”Am făcut un joc bun în prima repriză și doar câteva greșeli pe final au făcut ca adversarii să intre cu două goluri avans la pauză. A fost o repriză foarte bună în apărare dar, din păcate, n-am reușit foarte multe în atacul pozițional, unde am pierdut câteva mingi ce le-au facilitat polonezilor înscrierea unor goluri ușoare. Repriza a doua am început-o la fel, cu unele greșeli care au făcut ca Polonia să se desprindă la 5 goluri, după minutul 52 ne-am apropiat la 2-3 goluri, dar n-am speculat momentul favorabil. A fost un meci util, în care toți cei care au evoluat și-au adus un aport important la joc”, ne-a spus antrenorul principal Daniel Anca. Rezultat final, Polonia – România 35-30 (16-14).

În cel de-al doilea joc, România a întâlnit Cehia, echipă care va juca tot în eșalonul doi valoric al europenelor, dar care învinsese echipa Poloniei în cadrul ”triunghiularului” la care a participat și echipa noastră. ”Mai jucaserăm cu ei la București, îi cunoșteam și ne așteptam la un joc intens. A fost o mobilizare generală a echipei noastre la acest meci, fiind ultimul înainte de europene, și am vrut cu toții să rămânem cu lucruri pozitive. Am avut o primă repriză bună în atac, cu un joc colectiv bun și cu foarte multe goluri înscrise din pozițional. Apărarea a fost destul de ștearsă, dar lucrurile s-au echilibrat în această privință în repriza a doua, când ne-am desprins la 5-6 goluri, jocul a decurs în favoarea noastră și am câștigat fără emoții”, a precizat Daniel Anca.

CEHIA – ROMÂNIA 32-36 (20-22) România: Pal, Pașca, Preda – Dedu 8, Dumitrescu 5, Bran 5, Chiratcu 4, Moldovan 4, Stănescu 4, Cîtu 3, Bordeanu 2, Toboșaru 1, Ardelean, Drăgoi, Katona, Pop, Grad, Bote. Antrenori: Daniel Anca, Raul Marian, Daniel Apostu.

În concluzie, a fost un turneu bun, cu două meciuri în care am întâlnit adversari dificili, cu același tip de joc. Sper ca, până la prima zi a europenelor de la Varna, să fim cu toții sănătoși și să obținem locul 1. Nu va fi ușor, vom întâlni adversari puternici, cum ar fi Elveția, Macedonia de Nord sau Israelul, dar noi sperăm să facem jocuri bune cu rezultate pe măsură. Daniel Anca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *