Naționala masculină de tineret a pierdut dramatic finala M20 EHF Championship

Echipa națională masculină de tineret a pierdut duminică, la Varna, partida cu Israelul din cadrul M20 EHF Championship, după aruncările de departajare, scor 36-38. Ca și în semifinala de sâmbătă, jocul s-a încheiat nedecis după 60 de minute, 33-33, după o nouă revenire spectaculoasă a echipei noastre. Astfel, Israelul avea 33-29 în minutul 56, băieții noștri reușind să egaleze în ultima secundă, după un 7 metri obținut de Călin Dedu și transformat de Erik Pop. Din păcate, de data aceasta loteria aruncărilor de la 7 metri nu ne-a mai fost favorabilă, portarii români n-au scos nimic, Tamas Katona a ratat prima aruncare, apoi israelienii au transformat tot și au învins. Evident că nu ai cum să le reproșezi nimic celor amintiți anterior, s-a văzut clar că toți cei aflați pe teren și-au dorit și au dat totul pentru victorie. De notat că israelienii au avut în teren doi jucători care au evoluat în ianuarie la Cluj, în preliminariile mondialelor de seniori, în timp ce noi n-am avut niciunul. Spune și asta ceva.

Nu a fost să fie și din păcate e al doilea obiectiv consecutiv ratat de această generație. De ce ? Există o comisie în cadrul federației în măsură să analizeze și să tragă concluziile. Cert e că dacă tinerii handbaliști români vor continua să lustruiască băncile de rezerve și să stea în umbra unor stranieri de o valoare îndoielnică nu vom mai scoate capul niciodată în handbalul mare. Dacă ne dorim într-adevăr să ieșim din mocirlă trebuie ca tinerii noștri handbaliști să joace mai mult decât câteva minute când echipa lor are 10-15 goluri avans. Poate ar trebui instituită obligativitatea folosirii unui jucător tânăr timp de 15 minute în fiecare meci, nu doar în medie. Degeaba defilezi în campionatul de juniori sau în Divizia A dacă nu ai în picioare meciuri adevărate, meciuri tari în prima ligă. Rămâne de văzut dacă noua conducere a federației va reuși să impună măsurile care să ne aducă în situația să vedem luminița de la capătul unui tunel din ce în ce mai lung.

ISRAEL – ROMÂNIA 38-36 (17-17, 33-33), după aruncările de departajare

România: Preda, Pașca, Pal – Pop 7, Stănescu 6, Moldovan 6, Dedu 6, Cîtu 6, Dumitrescu 3, Katona 1, Bote 1, Duță, Toboșaru, Bordeanu, Chiratcu. Antrenori: Daniel Anca, Raul Marian, Daniel Apostu.

Foto: Facebook Bulgarian Handball Federation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *