Naționala de juniori a învins de două ori Cehia la Craiova

Aflată la Craiova în pregătiri pentru turneul M18 EHF Championship (a doua grupă valorică europeană), echipa națională de juniori a disputat sâmbătă și duminică două jocuri de verificare cu Cehia, echipă ce se pregătește pentru turneul din Israel al aceleiași competiții. Selecționata României a câștigat ambele partide, mai clar pe prima (scorul era 30-20 în minutul 53)  și la limită pe a doua și intră în line dreaptă cu pregătirile pentru turneul care va începe luni, 8 august, la Craiova.

Ultimele două partide de verificare, contra reprezentativei Cehiei, au fost testul suprem de evaluare a jucătorilor și a ceea ce trebuie să punem la punct din punct de vedere tehnico-tactic înaintea turneului de calificare. Îmi felicit sportivii pentru atitudinea și devotamentul de care au dat dovadă, pentru respectarea sarcinilor trasate, lucru care ne dă mare încredere pentru viitor. În primul meci am impus o apărare mobilă și agresivă, în care am pus adversarul în dificultate de a ajunge sa înscrie, ritmul de joc a fost unul ridicat, marcând goluri pe faza de tranziție. În al doilea meci am menținut același model de joc ca și în precedentul, doar că, pe fondul oboselii, au apărut greșeli și ratări din poziții favorabile. Dacă în primul meci am jucat mai la siguranță, în al doilea am exersat și alte situații mai riscante, atât pe faza de apărare, cât și pe faza de atac. Adrian Petrea (selecționer România juniori)

ROMÂNIA – CEHIA 31-27 (18-13) Arbitri: Alin Dumitru / Lucian Ionescu

România: Podovei, Vișan, Cozmaciuc – Voica 7, Ștefan 5, Zarițchi 4, Stanciuc 3, Radu 3, Armanu 3, Golea 2, Noțigan 2, Gheorghe 1, Toma 1, Sabou, Pavlov, Drăgoi-David, Pințoiu, Niculaie, Grigore, Focșăneanu. Antrenori: Adrian Petrea, Vasile Boca, Bogdan Pralea.

ROMÂNIA – CEHIA 32-31 (18-14) Arbitri: Claudiu Gorina / Florin Melencu

România: Podovei, Vișan, Cozmaciuc – Focșăneanu 6, Golea 6, Grigore 5, Stanciuc 3, Armanu 3, Zarițchi 2, Pavlov 1, Pințoiu 1, Voica 1, Noțigan 1, Ștefan 1, Sabou 1, Radu, Gheorghe, Niculaie, Toma, Drăgoi-David. Antrenori: Adrian Petrea, Vasile Boca, Bogdan Pralea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *