Concluziile selecționerului Daniel Anca după turneul naționalei de juniori în Spania

Naționala de juniori a României a pierdut ultimele două jocuri din cadrul turneului internațional amical de la Tarazona (Spania). Astfel, după victoria împotriva Spaniei, tinerii handbaliști români au pierdut partidele cu Franța și Portugalia.

Citește mai mult

Austria a câștigat turneul M18 EHF Championship de la Craiova

Turneul eșalonului secund european al categoriei U-18 s-a încheiat duminică, la Craiova, cu o imensă amărăciune pentru handbalul românesc. Austria, echipa pe care am avut-o în mână în semifinala de sâmbătă, dar ”am scăpat-o”, a obținut calificarea la mondialele de anul viitor și la primul eșalon european de peste doi ani.

Citește mai mult

Daniel Stanciuc: Avem un grup fantastic, ne vom lupta până la ultima picătură !

Handbalul masculin juvenil se află în fața unei oportunități extraordinare, aceea de a obține calificarea la două turnee finale majore cu o generație extrem de talentată. Naționala de juniori mai are nevoie de două victorii în turneul de la Craiova pentru a merge la mondialele de anul viitor și la europenele de tineret din 2024.

Citește mai mult

Victorie cu Finlanda, încă doi pași până la câștigarea turneului de la Craiova

Echipa națională de juniori a câștigat joi ultimul meci din grupa B a turneului de la Craiova contând pentru eșalonul secund european al categoriei U-18, 38-33 cu Finlanda. Scorul final este, însă, înșelător și nu reflectă fidel modul în care a evoluat jocul.

Citește mai mult

Victorie cu umbre pentru naționala de juniori în turneul de la Craiova

Conform așteptărilor, echipa națională de juniori și-a trecut în cont a doua victorie la turneul eșalonului secund european care se dispută la Craiova, 44-30 cu Moldova. Ce nu a fost conform așteptărilor a fost evoluția echipei noastre din repriza secundă.

Citește mai mult

Victorie previzibilă pentru naționala de juniori în primul meci de la Craiova

Turneul eșalonului secund european rezervat juniorilor (U-18) a debutat luni, la Craiova, echipa României având ca adversară probabil cea mai slabă echipă de la această competiție. În aceste condiții, jucătorii noștri s-au impus la pas în fața unei echipe mai mult decât modeste.

Citește mai mult

Naționala de juniori începe cursa spre primul eșalon european și spre mondiale

Sala Polivalentă din Craiova găzduiește, de luni până duminică, unul din turneele eșalonului secund european de juniori – U18. Echipa României va evolua în grupa B, unde va întâlni naționalele Marii Britanii (luni, ora 19.30), Moldovei (marți, ora 19.00) și Finlandei (joi, ora 19.00).

Citește mai mult

Naționala de juniori a învins de două ori Cehia la Craiova

Aflată la Craiova în pregătiri pentru turneul M18 EHF Championship (a doua grupă valorică europeană), echipa națională de juniori a disputat sâmbătă și duminică două jocuri de verificare cu Cehia, echipă ce se pregătește pentru turneul din Israel al aceleiași competiții. Citiți ce a declarat selecționerul Adrian Petrea.

Citește mai mult

Juniorii au încheiat stagiul de la Comănești cu două victorii împotriva Moldovei

Echipa națională de juniori a făcut un stagiu de pregătire de cinci zile la Comănești, încheiat cu două jocuri de verificare împotriva Moldovei, ambele câștigate la scor datorită diferenței mari de valoare dintre cele două echipe. Dincolo de utilitatea stagiului, despre care îl auziți în interviul de mai jos pe selecționerul Adrian Petrea, rămân unele mari semne de întrebare vizavi de interesul federației față de această echipă.

Citește mai mult