Daniel Stanciuc: Avem un grup fantastic, ne vom lupta până la ultima picătură !

Handbalul masculin juvenil se află în fața unei oportunități extraordinare, aceea de a obține calificarea la două turnee finale majore cu o generație extrem de talentată. Naționala de juniori mai are nevoie de două victorii în turneul de la Craiova pentru a merge la mondialele de anul viitor și la europenele de tineret din 2024. Două jocuri în care băieții noștri trebuie să dea totul și în care au nevoie de tot sprijinul celor din tribune. După cele trei partide din grupa B am realizat un interviu cu căpitanul naționalei de juniori, Daniel Stanciuc.

Rep.: Cum caracterizezi evoluțiile voastre din meciurile din grupă ?

Daniel Stanciuc: Cred că meciurile din grupă au fost utile pentru noi, am avut ocazia să ne obișnuim cu competiția, iar faptul că, în primele 2 partide am întâlnit adversari modești, ne-a oferit prilejul să ne consolidăm jocul. Per total, a fost o repetiție pentru ce urmează, iar eu consider că suntem pe drumul cel bun.

Rep.: Crezi că a fost un dezavantaj faptul că în primele două jocuri ați avut adversari care nu v-au pus mari probleme ?

D.S.: Deși în primele 2 meciuri am întâlnit echipe mult mai slab cotate, a trebuit să tratăm ambele jocuri cu seriozitate maximă. Deși în meciul cu Moldova am avut o evoluție fluctuantă în repriza secundă, cred că a fost o ușoară palmă pentru noi, o atingere de orgoliu. Întreg grupul s-a mobilizat și pentru asta îmi felicit atât colegii, cât și staff-ul.

Rep.: Cu ce v-a surprins echipa Finlandei ? E bine pentru voi că ați avut parte de un joc echilibrat înainte de semifinale ?

D.S.: Meciul cu Finlanda a fost extrem de util pentru noi. Deși poate, pe hârtie, eram net superiori, știam la ce să ne așteptăm de la ei, o echipă care joacă un handbal frumos, în viteză și exact. Nu pot spune că ne-au surprins dar, într-adevăr, au abordat întreg meciul într-un sistem ofensiv 7 cu 6 și au făcut-o extrem de bine. Cred că a fost un meci bun pentru noi, a fost nevoie de mobilizare din partea întregii echipe, iar acest joc ne-a pregătit cu adevărat pentru ceea ce urmează.

Rep.: Cât de mult vă motivează faptul că aveți în față perspectiva calificării la două turnee finale ?

D.S.: Întreg colectivul e conștient de miza acestui turneu. Sunt sigur că toată lumea își dorește această calificare, iar faptul că toată lumea crede în noi ne motivează cu atât mai mult. E o ocazie uriașă, nu doar pentru noi, ci pentru întreg handbalul masculin românesc, să ajungem pe prima scenă a handbalului mondial. Cred cu adevărat în forța grupului, avem un grup fantastic, iar acești băieți vor lupta până la ultima picătură pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Rep.: În final, te rog să transmiți un mesaj pentru iubitorii de handbal din Craiova înaintea semifinalelor.

D.S.: Vreau să le mulțumesc, în numele tuturor, pentru susținerea arătată în aceste meciuri din grupă. Am întâlnit la Craiova oameni minunați, care sunt alături de noi și care cred cu adevărat în această echipă. Vreau să îi rog să vina în număr cât mai mare la aceste ultime meciuri și, alături de ei, să practicăm un handbal cât mai frumos. De la mic la mare, haideți la sală!

Foto: Ionuț Greere – Sportul Doljean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *