Dinamo pierde în fața campioanei Germaniei în Champions League

Dinamo București a debutat joi seara în ediția 2022/2023 a Champions League cu o înfrângere în fața echipei germane SC Magdeburg, scor 28-30, în Sala Polivalentă din capitală. Bucureștenii au avut, însă, o prestație bună în fața unui adversar foarte valoros, diferența fiind făcută în final de valoarea individuală superioară a unora dintre jucătorii echipei oaspete.

Campioana României a încheiat la egalitate cu campioana Germaniei primele 30 de minute, după ce echipa pregătită de Xavier Pascual a condus în cea mai mare parte a timpului, chiar și la 3 goluri în câteva rânduri. E drept că rezultatul putea fi și mai bun dacă nu ar fi fost mai multe ratări din situații clare  (doar 50% procentaj de reușită a atacurilor), însă putea să fie și mai rău fără cele 7 intervenții ale portarului Ghedbane și fără greșelile adversarilor – Magdeburg a avut 46% procentaj de reușită a atacurilor în prima repriză.

Magdeburg a început mai bine repriza secundă, oaspeții fiind mai preciși în atac, acolo unde tehnica islandezilor Kristjansson și Magnusson a creat faze spectaculoase. Echipa germană a menținut o diferență constantă de 2 goluri după minutul 35, în condițiile în care poarta dinamovistă nu a mai funcționat ca în prima repriză. La 26-25 pentru Magdeburg, Dinamo a avut trei atacuri consecutive pentru a egala, însă nu a valorificat niciunul. Egalarea a venit până la urmă în minutul 53, în urma unei pătrunderi a lui Stanislav Kasparek, după care Pascual junior a ratat ocazia a-i aduce pe dinamoviști în avantaj.

Campioana Germaniei a fost echipa mai lucidă în ultimele minute, s-a apărat mai bine și a avut în elvețianul Nikola Portner un portar în mare formă, obținând o victorie meritată. Dinamo rămâne cu satisfacția de a fi jucat de la egal la egal cu deținătoarea titlului din cel mai tare campionat din lume, iar în etapa a doua a grupei A va juca joi, 22 septembrie, în Danemarca, la Odense, cu GOG.

DINAMO BUCUREȘTI – SC MAGDEBURG 28-30 (16-16) Arbitri: Duarte Santos / Ricardo Fonseca (Portugalia)

Dinamo: Ghedbane, Heidarirad – Kuduz 6, Kasparek 5, Akimenko 5, Kukic 3, Ali Zein 3, Ghionea 2, Negru 2, Bokhan 1, Da Silva 1, Gurbindo, Pascual, Shebib, Militaru, Sorhaindo. Antrenor: Xavier Pascual.

Magdeburg: Portner, Jensen – Magnusson 7, Kristjansson 5, Hornke 4, Mertens 4, Saugstrup 3, Weber 2, Bezjak 2, Meister 1, Pettersson 1, Smits 1, Musche, O’Sullivan. Antrenor: Bennet Wiegert.

Foto: Facebook CS Dinamo București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *