”Scandalul” mingilor oferite cluburilor de juniori, ce spune reprezentantul sponsorului

Lumea handbalului juvenil românesc este revoltată de ultima ”măsură” dispusă de administrația Din. Conform unui mesaj transmis de un anume Radu Chirvase (de care mai nimeni n-a auzit, dar care semnează între paranteze ”PR & Comunicare”) Asociațiilor Județene de Handbal, cluburile de juniori sunt OBLIGATE să folosească la jocurile oficiale mingile Kempa, oferite ca sponsorizare de firma Sport Suport. Mai mult, cluburile care nu se conformează sunt amenințate cu rapoarte suplimentare, probabil întocmite de arbitri. Am încercat să aflăm ce se află în spatele acestui mic scandal, drept pentru care am cerut atât opinii din partea oficialilor FRH, cât și din partea sponsorului Sport Suport. Primul care ne-a răspuns a fost Cătălin Geantă, asociat în cadrul firmei care a oferit mingile ca sponsorizare.

Vreau să menționez că firma noastră a oferit 1600 de mingi ca sponsorizare în cadrul acestui contract cu FRH, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Ideea cu mingea oficială a unei competiții nu este o invenție a noastră, acest lucru se practică de mult și la fotbal și la baschet și la volei. Noi am avut toată deschiderea, am oferit acele mingi și, în plus, am acceptat și o plafonare a prețului mingilor la un nivel mai mult decât rezonabil. Cum comunică federația cluburilor de juniori obiectul contractului, faptul că va exista o minge oficială a competițiilor, nu este responsabilitatea noastră, însă am convingerea că lucrurile se vor regla și din acest punct de vedere. Cătălin Geantă

O ultimă precizare, vizavi de titulatura invocată de numitul Chirvase în mesajul buclucaș: PR & marketing nu există la Federația Română de Handbal, n-a auzit nimeni de așa ceva în ultimele luni, așa se explică și reticența oamenilor din fenomen. În orice caz, e clar că e vorba de o gravă problemă de comunicare existentă la nivelul federației.

UPDATE: președintele FRH, Constantin Din, a admis că, într-adevăr, a fost o problemă la nivel de comunicare și ne-a asigurat că lucrurile vor fi remediate în cel mai scurt timp. În orice caz, nu vor fi luate niciun fel de măsuri în cazul în care vor exista rapoarte vizavi de cluburi care nu au respectat în prima etapă cerința sus-menționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.