Schimbări în modul de calcul al coeficienților pentru cupele europene din sezonul viitor

Federația Europeană de Handbal a dat publicității marți ierarhiile care au stat la baza atribuirii locurilor în cupele europene pentru sezonul 2023/2024. Marea noutate este că de-acum competițiile europene sunt tratate separat, în sensul că fiecare competiție are propria ierarhie în funcție de rezultatele obținute exclusiv în respectiva cupă. De exemplu, punctele obținute de o echipă în Champions League nu vor mai conta în atribuirea locurilor din Liga Europeană pentru țara respectivă.

La feminin, în Champions League, România ocupă locul 6 și va avea dreptul de a înscrie o echipă în grupele competiției, drept pe care-l vor avea primele 9 clasate. Rămân 7 poziții vacante, una fiind ocupată de țara cu cel mai bun coeficient în Liga Europeană, iar 6 prin wild card-uri. În ierarhia pentru Liga Europeană feminină, România ocupă locul 4 și va avea dreptul să înscrie trei echipe.

La masculin, România a căzut pe locul 10 la Champions League, astfel că echipa campioană va fi nevoită să solicite wild-card pentru sezonul viitor, în condițiile în care alocarea locurilor este similară cu competiția feminină. Liga Europeană masculină va avea un nou format din stagiunea viitoare, cu 32 de echipe participante în faza grupelor. România este pe locul 16 în clasamentul coeficienților și are dreptul să înscrie 2 echipe. În fine, în Cupa EHF masculină, țara noastră se află pe locul 28 la coeficienți și va putea înscrie tot 2 echipe.

Clasamentele coeficienților s-au întocmit luând în considerare rezultatele din sezoanele 2019/2020, 2020/2021 și 2021/2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *