Trofeul Carpați feminin / Evoluție superioară, victorie cu Serbia

România a învins vineri seara Serbia în cel de-al doilea joc de la Trofeul ”Carpați”, care se desfășoară la Bistrița. Naționala noastră și-a îmbunătățit evoluția față de meciul de joi cu Austria, îndeosebi pe faza defensivă, dar a avut probleme în atac în prima repriză din cauza ratărilor din situații clare. E adevărat că am întâlnit o națională a Serbiei lipsită de patru jucătoare de bază, însă la fel de adevărat este și faptul că Florentin Pera le-a folosit pe Neagu, Pintea și Buceschi doar în primul sfert de oră. Astfel, linia de 9 metri utilizată în cea mai mare parte a timpului a fost alcătuită din Grozav, Zamfirescu și Bazaliu/Harabagiu, iar randamentul acestora n-a fost rău deloc, lucru valabil și pentru Ostase pe postul de pivot. Una peste alta, o victorie clară și meritată a naționalei României într-o formulă nouă, prima a lui Florentin Pera în calitate de antrenor principal. Sâmbătă, de la ora 20, este programat jocul decisiv pentru câștigarea turneului, cu Spania (care a învins Austria cu 32-27) dar, dincolo de câștigarea sau nu a competiției, mult mai importantă va fi consolidarea relațiilor de joc în viziunea noii conduceri tehnice.

ROMÂNIA – SERBIA 26-20 (11-10) România: Ciucă, Hosu – Grozav 7, Ostase 4, Bazaliu 3, Seraficeanu 3, Harabagiu 3, Neagu 1, Dindiligan 1, Buceschi 1, Dincă 1, Moroianu 1, Lupei 1, Pristăvița, Pintea, Zamfirescu, Țîrle. Antrenori: Florentin Pera, Bogdan Burcea.

Evoluția scorului: 2-3 (min. 4), 5-4 (min. 16), 8-9 (min. 23), 11-10 (pauză), 15-12 (min. 36), 19-14 (min. 45), 25-18 (min. 54), 26-20 (final).

Foto: Sorin Pană (Facebook Sportul Ilustrat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *