România a învins Spania și a câștigat Trofeul ”Carpați”

Naționala feminină a României a reușit să învingă cu 25-23 Spania sâmbătă seara la Bistrița, în fața unui public numeros și incandescent, câștigând Trofeul ”Carpați”. În fața unei adversare de calibru, echipa noastră n-a făcut un joc strălucit, însă evoluțiile senzaționale ale Yulyiei Dumanska și Sorinei Grozav au înclinat balanța de partea selecționatei noastre.

Florentin Pera a început jocul cu Dumanska – Dincă, Neagu, Buceschi (Mițicuș în apărare), Pristăvița, Seraficeanu și Pintea, însă jocul ofensiv a suferit mult, MVP-ul primei reprize fiind Yulyia Dumanska. De notat că după două goluri consecutive înscrise pe relația Neagu – Pintea, a urmat o serie de 4 erori la jocul cu pivotul, la acestea adăugându-se multe ratări în situații de la 1 la 1 cu portarul și pase greșite. În ciuda unei evoluții modeste a liniei de 9 metri în primele 30 de minute, România a început repriza a doua în aceeași formulă, lăsând pe bancă jucătoarele care înscriseseră vineri jumătate din golurile reușite contra Serbiei.

În aceste condiții, Spania ne-a condus în mai multe rânduri, după care intrările Sorinei Grozav și Biancăi Bazaliu au făcut diferența, golurile acestora dovedindu-se decisive. Un plus pentru Sorina Grozav, care și-a asumat de mai multe ori responsabilitatea aruncării în momente dificile, ea reușind să înscrie ultimele 5 goluri ale naționalei noastre în ultimele 5 minute. Astfel s-a scris istoria celui de-al treilea meci din mandatul lui Florentin Pera, disputat cu o lună înainte de europene. Au fost și bune și rele în jocul echipei noastre la Trofeul ”Carpați” și cade în sarcina selecționerului și a colectivului său tehnic de a face reglajele de rigoare după reunirea din 24 octombrie.

ROMÂNIA – SPANIA 25-23 (11-10) România: Dumanska, Ciucă, Hosu – Grozav 7, Pintea 5, Ostase 4, Bazaliu 3, Neagu 2, Seraficeanu 2, Dincă 1, Badea 1, Pristăvița, Buceschi, Mițicuș, Harabagiu. Antrenori: Florentin Pera, Bogdan Burcea.

Foto: Sorin Pană (Facebook Sportul Ilustrat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *