EURO 2024 / Cei 16 pentru meciul cu Austria

România debutează joi seara, de la ora 19.00, la Graz, în preliminariile europenelor din 2024, cu o partidă contra Austriei, selecționată ce s-a aflat în prima urnă valorică la tragerea la sorți. De altfel, naționala austriacă are în componență mai mulți jucători ce evoluează în Bundesliga (Janko Bozovic, Mykola Bilyk și Lukas Hutecek, în timp ce Sebastian Frimmel joacă la campioana Ungariei, Pick Szeged. Pentru acest joc, selecționerul Xavier Pascual a ales să înscrie pe raportul de joc 2 portari (Iancu și Bucătaru), 3 pivoți (Rotaru, Szasz și Dedu), 3 extreme (Negru, Nistor și Thalmaier) și 8 jucători la linia de 9 metri (Ilie, Militaru, Cumpănici, Grigoraș, Humet, Racoțea, Buzle și Bizău). Surprinde absența lui Ante Kuduz, care nu este accidentat. Din păcate, nu am putut lua legătura cu nicio persoană din conducerea federației pentru a afla motivul. Update: președintele FRH, Constantin Din, ne-a precizat că nu a putut fi obținut dreptul de joc al lui Ante Kuduz pentru naționala României deoarece documentele acestuia (carte de identitate și pașaport) au fost eliberate foarte târziu, pașaportul doar acum două zile. În aceste condiții, el nu va fi prezent nici la partida cu Ucraina de duminică.

Partida va fi arbitrată de un cuplu portughez, alcătuit din Daniel Accoto Martins și Robert Accoto Martins și nu va fi transmisă de nicio televiziune din România. Pro Arena a achiziționat drepturile TV pentru acest meci, însă îl va transmite doar pe platforma online Voyo. În primul meci din grupa 4, Ucraina a învins miercuri Insulele Feroe cu 29-25.

3 comentarii la „EURO 2024 / Cei 16 pentru meciul cu Austria

  • 13/10/2022 la 14:52
    Permalink

    Kuduz nu a fost trecut de federație în timp util pe lista EHF!! Așa incompetență mai rar.

    Răspunde
    • 13/10/2022 la 16:46
      Permalink

      Nu a fost trecut pentru că nu i se eliberaseră documentele de identitate.

      Răspunde
  • 13/10/2022 la 18:03
    Permalink

    Meciul nu este televizat ci transmis DOAR pe platforma Voyo. O soluție tristă și penibilă de a-i determina pe cei interesați, și așa putini după cum se vede și în numărul mic de spectatori prezenți la meciurile campionatul intern, să achiziționeze platforma Voyo.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *