Opt componenți ai lotului de tineret masculin au fost suspendați pentru… nimic

Ultima ședință a Comisiei Centrale de Disciplină a avut pe ordinea de zi și o ”sesizare” a antrenorului federal Paul Ghiorghiu (nu Gheorghiu, cum greșit este menționat pe site-ul federal) cu privire la pretinse abateri disciplinare comise de opt componenți ai echipei naționale de tineret masculin la acțiunea care a avut loc în Egipt. Astfel, cei opt (nu le dăm numele fiindcă, sincer, n-au făcut nimic ieșit din comun) au fost suspendați o etapă ”pentru nerespectarea dispozițiilor Regulamentului de ordine interioară al loturilor naționale de handbal, conform art. 53.pct.1 lit.b) din Regulamentul disciplinar al FRH”. Pentru a afla totuși motivele, ne-am adresat federației, de la care am primit următorul răspuns: ”Abaterile jucătorilor de la lotul de tineret, sancționați cu suspendare, conform deciziei nr. 9 din 25.10.2022 a Comisiei de Disciplină, au legătură cu încălcarea normelor regulamentare de conduită responsabilă în afara terenului de joc, în cadrul programului anunțat de antrenorul federal. Detaliile rămân confidențiale, fără a fi destinate publicului, îndeosebi fiind vorba despre prevederile privind protecția datelor cu caracter personal, conform Regulamentului UE 679/2016.”

Ce s-a întâmplat de fapt ? După disputarea celui de-al doilea meci cu Egiptul, jucătorii au avut liber până la sosirea autocarului care urma să-i transporte la aeroport – acesta era ”programul”. Cu două ore înainte de sosirea autocarului, antrenorul federal i-a întâlnit la o terasă în imediata apropiere a hotelului, le-a atras atenția să nu întârzie la ”program” și atât. Am mai aflat că secretarul general al FRH, Viorel Mazilu, a făcut și el deplasarea în Egipt cu echipa națională de tineret, însă fără a avea aprobarea Consiliului de Administrație, necesară la deplasările externe. De notat și atitudinea de bărbați adevărați a celor doi oficiali FRH, care nu le-au spus absolut nimic jucătorilor despre pretinsele abateri, ci i-au ”expediat” direct la comisie.

În plus, comunicatul CCD menționează că ”referitor la antrenorii lotului naţional de tineret masculin, d-l PETREA ADRIAN şi respectiv BOCA VASILE, Comisia Centrală de Disciplină a FRH înaintează documentele aferente Comisiei Tehnice responsabile, spre competentă soluţionare”, aspect cu privire la care am primit următorul răspuns de la FRH: ”Întrucât verificarea situației și a documentelor este în curs, cu privire la antrenorii menționați, informațiile pot fi comunicate după adoptarea unei soluții în cadrul Comisiei Tehnice”.

Ce n-am mai reușit să aflăm este programul echipei naționale de juniori masculin (jucători născuți în 2006 și 2007), singura care nu a avut nicio acțiune programată în această toamnă!!! Spre comparație, lotul de cadeți (din care fac parte tinerii Din și Mazilu) este la a doua acțiune în două luni, chiar dacă prima competiție oficială în care va fi implicată va avea loc în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *