Egal cu Germania în ultimul test dinaintea europenelor feminine

Naționala feminină de senioare a susținut miercuri seara, la Tatabanya, ultimul joc de verificare dinaintea campionatului european care va începe la finalul acestei săptămâni. România a terminat la egalitate (29-29) cu Germania, echipă ce zdrobise Ungaria cu două zile în urmă, scor 31-20. Echipa noastră s-a confruntat cu noi probleme de efectiv, cauzate de accidentări, astfel că Florentin Pera nu le-a folosit pe Eliza Buceschi, Lorena Ostase, Alexandra Dindiligan și Diana Ciucă. Colac peste pupăză, pe parcursul partidei cu Germania au apărut alte probleme medicale care sperăm să se rezolve până la ora debutului la Euro.

În ce privește meciul, echipa noastră a făcut un joc bun în compania unui adversar puternic, în fața căruia a condus în majoritatea timpului. Cristina Neagu a fost din nou liderul de care naționala noastră are nevoie, a tras echipa după ea și a fost MVP-ul partidei. În repriza secundă a debutat la naționala mare mezina Diana Lixăndroiu (17 ani), care a avut o evoluție curajoasă într-o poziție cu care nu este familiarizată, cea de inter dreapta. România a condus cu 16-15 la pauză, a avut 28-25 în minutul 54, dar a înscris un singur gol în ultimele 6 minute. În final s-a terminat egal 29, un rezultat deloc rău înainte de meciurile de foc de la europene. România pleacă joi la Skopje, unde va juca sâmbătă, de la ora 21.30, cu Olanda.

Consider că meciul cu Germania a reprezentat o bună repetiție înaintea debutului la Campionatul European, un meci în care echipa noastră a avut o evoluție consistentă, având în vedere că, pe lângă absențele Elizei Buceschi, Lorenei Ostase, Alexandrei Dindiligan și Dianei Ciucă, ne-am confruntat cu alte probleme medicale pe parcursul jocului și anume la Laura Pristăvița, Sorina Grozav și Sonia Seraficeanu. Am fost nevoiți să găsim soluții pentru a oferi o replică cât mai bună puternicei echipe a Germaniei și vreau să le felicit pe fetele noastre pentru prestația pe care au avut-o în aceste condiții speciale, având meciul sub control pe tot parcursul jocului, iar evoluția de azi ne dă încredere în perspectivă. De asemenea, Cristina Neagu a avut un rol de playmaker pe care și l-a asumat cu succes, iar revenirea Crinei Pintea a fost de bun augur. Ne bucură faptul că am avut încă o jucătoare debutantă la echipa națională la doar 17 ani, Diana Lixăndroiu, după debutul Mihaelei Mihai în meciul cu Ungaria. Ne dorim să recuperăm cât mai repede jucătoarele pentru meciul cu Olanda. Florentin Pera (selecționer România)

ROMÂNIA – GERMANIA 29-29 (16-15) România: Hosu, Dumanska – Neagu 11, Bazaliu 6, Pristăvița 3, Tănasie 2, Pintea 2, Grozav 2, Seraficeanu, Lupei, Țîrle. Antrenor: Florentin Pera.

Foto: Sorin Pană

2 comentarii la „Egal cu Germania în ultimul test dinaintea europenelor feminine

  • 03/11/2022 la 12:47
    Permalink

    Felicitări,DIANA LIXĂNDROIU!
    Antrenorul Pera ar trebui sa acorde mai multă încredere jucătoarelor tinere, rolul jocurilor amicale este acela de a permite unei echipe să vadă nivelul la care se află la momentul respectiv , mai ales nivelul jucatoarelor debutante al căror potențial nu este încă cunoscut. Trei minute și câteva secunde pe final de joc cu Ungaria poate fi numit DEBUT pentru tânara extremă dreaptă, MIHAELA MIHAI,dar dincolo de „debut” jucatoarele au nevoie de minute serioase de joc să-si confirme potențialul. Celor doua jucatoare ar trebui să li se dea mai multă atenție, în ciuda vârstei lor, ele pot face față. Au atitudine și determinare, aceste calități fiind uneori mai presus de experientă…!!! Se tot vorbeste de ineficacitatea extremelor în handbalul românesc în ultimul timp, dar când există posibilitatea să testezi potențialul unei extreme debutante îi acorzi trei minute de joc pe final de meci si în meciul următor o „uiți pe bancă „, nu o trimți în teren nici când ai accidentare pe post…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *