Precedent periculos creat de Comisia de Apel a FRH

Comisia de Apel a anulat, în această toamnă, mai multe hotărâri ale Comisiei Centrale de Disciplină, printre care s-au numărat sancțiunile pecuniare aplicate pentru neutilizarea a cel puțin 3 jucători români la partidele oficiale. Anularea sancțiunilor a făcut astfel inutilă decizia Consiliului de Administrație care, pe deasupra, a mai anulat și criteriile de vârstă pentru acest campionat. Din păcate, însă, Comisia de Apel a mai luat o decizie care creează un precedent extrem de periculos vizavi de respectarea contractelor.

Astfel, în luna august a acestui an, Comisia de Apel a menținut drept legală și temeinică o hotărâre a Comisiei de Soluționare a Litigiilor, care obliga clubul CSU Cluj-Napoca să-i achite drepturile salariale restante fostului director sportiv Sergiu Cacoveanu. Cu toate acestea, gruparea ardeleană nu și-a achitat nici până acum obligațiile față de fostul angajat. Comisia Centrală de Disciplină a decis penalizarea clubului, atât cu amendă, cât și cu cu scăderea unui punct la fiecare 10 zile până la executarea hotărârii și ridicarea dreptului la transfer, conform Regulamentului disciplinar al FRH.

Pe 9 noiembrie, însă, stupoare! Comisia de Apel desființează deciziile Comisiei Centrale de Disciplină și anulează sancțiunile luate împotriva CSU Cluj-Napoca, o decizie pe care nimeni nu și-o explică. Nici ”păgubitul” Sergiu Cacoveanu, nici cei de la Comisia de Disciplină.

Cred că, prin această decizie, se va crea un precedent periculos, acela ca un club să aibă posibilitatea să nu plătească la timp și nici măcar la aproape 60 de zile după o decizie definitivă drepturile salariale datorate, fără a fi sancționat. Ne dorim să avem rezultate și performanțe, dar călcăm în picioare niște drepturi elementare. Cu mentalitatea asta, handbalul românesc nu poate evolua! Chiar nu pot să înțeleg, chiar dacă sunt comisii diferite ale FRH, cum se contrazic una pe alta având același regulament, dar se vede că în România orice e posibil, ne batem cu același sistem zi de zi, chiar și în handbal. Sergiu Cacoveanu

Precizăm că am trimis un e-mail către Comisia de Apel pentru a dezlega misterul deciziei sus-menționate, însă nu am primit niciun răspuns.

Un comentariu la „Precedent periculos creat de Comisia de Apel a FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *