Xavier Pascual: Echipa națională rămâne deschisă oricui și pentru intrare și pentru ieșire

Selecționerul Xavier Pascual nu e mulțumit de fluctuațiile în joc arătate de echipa națională masculină, însă spune că a văzut la Trofeul ”Carpați” 3-4 jucători noi care pot ajuta selecționata noastră. Pentru naționala pregătită de tehnicianul spaniol urmează un turneu amical în Spania, în care România va juca pe 5 ianuarie cu Spania (ora 19), pe 6 ianuarie cu Argentina (ora 17.45) și pe 7 ianuarie cu Bahrain (ora 16.45).

Trofeul Carpați a fost un turneu util pentru noi. În primul meci nu am făcut un joc bun și cred că avem nevoie de mai multe meciuri. Nu sunt mulțumit de ce am văzut în meciul cu Slovacia, în care am făcut multe greșeli care nu trebuie făcute la nivelul nostru. A fost o chestiune de abordare și de mentalitate, nu despre cum a fost pregătit jocul, pentru că în meciul al doilea echipa a arătat o față cu totul diferită. Trebuie să înțelegem că dacă nu ne luptăm de la început și dacă ne pierdem concentrarea putem pierde împotriva oricui. Problema e că trebuie să menținem o constanță în jocul nostru, nu e în regulă să jucăm într-o zi bine și în alta rău. Vestea bună e că sunt 3-4 jucători care mi-au arătat că pot evolua în echipa națională, merită și au arătat că au calități foarte bune. Reamintesc faptul că echipa națională este deschisă oricui, atât pentru intrare, cât și pentru ieșire. Dacă nu respecți regulile vei ieși, dar dacă le respecți rămâi. Pentru noi urmează un turneu foarte greu în Spania, unde vom întâlni 3 echipe mai valoaroase decât noi, calificate la campionatul mondial. Xavier Pascual – selecționer România masculin

Un comentariu la „Xavier Pascual: Echipa națională rămâne deschisă oricui și pentru intrare și pentru ieșire

 • 03/01/2023 la 13:33
  Permalink

  La multi ani în noul an, 2023 și va transmit tuturor ganduri bune și spor în toate!
  În urma interviului dumneavoastră în privința selecționerului ales al României, în timpul mandatului domnului Dedu, domnul Pasqual face și taie din oficiu verbal aceleași declarații ca și în anii trecuți când noi romanii, am tot rămas vizionari la handbalul modern și iute al lumii întregi. Într-adevăr, din cal nu poți face armăsar, dar nu poți forța anumiți jucători, gen Călin D. și etc, an de an la echipa națională dacă ei abia numără minutele jucate la echipele de club respective și acolo forțați în funcție de împrejurare, concret la meciuri jucate cu echipele inferioare. Stilul romanesc și handbalistic, bineînțeles sportiv este în prezent doar la nivel foarte ridicat, ca doar unii jucătorii sunt asa ziși buni doar pe laptop. Mecanismul sportivului tine doar de mentalitate, organizare, echilibrare sau stăpânirea temperamentului respectiv și mai ales de constanta bunei împrejurări a educației. El nu vine doar cu bagajul și de a îmbraca și a intona imnul naționalei României, ci determinarea de a nu ceda facil mingea, atacul și de a respecta cu munca și în totalitate defensiva echipei lui, respectiv a României și nu numai. Domnul antrenor vine doar cu frișca, daca anumiți jucători la vârstele lor nu știu sau nu le iese meniul, asta e problema lor, bineînțeles, consecințele sunt ale tuturor cei implicați, dar… Orice meci se câștigă doar cu defensiva, nu… cum bine stim cu toții. In concluzie, an de an ne chinuim, de ce plata financiara a celor implicați nu este în funcție de rezultate și de randamentul respectiv ???
  Observ de mulți ani de zile, ca n sportivi vin la nationala doar de palmares și de recuperare fizica, cum de altfel reies și rezultatele respective. Handbalul este modern, dar păcat ca nu toți se pliază, ci forteaza… Noi cu buf, șut și gol de moment, niciodată nu putem învinge, ci doar mecanismul întreg, tot, complet și integral, poate câștiga sau pe timp lung poate învinge. Din nou, hai România!
  Sanatate tuturor!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *