Condamnăm rasismul dar permitem ca handbalistele să fie înjurate ?

Acest articol nu e despre Rapid și nici despre CSM ori despre rivalitatea dintre cele două echipe. Nici despre Neagu, Buceschi, Enăchescu sau Vasiliu, ci despre ceva ce trebuie să dispară din sălile de handbal.

Ceea ce s-a petrecut luni seara în Sala Polivalentă din București a depășit orice limită a civilizației. Cristina Neagu a fost înjurată la modul cel mai abject de galeria echipei Rapid și, pe parcursul jocului, nimeni nu a făcut nimic. Cel mai grav este, însă, faptul că am citit cum oameni serioși, care n-au ieșit vreodată în evidență cu excese de ultras, încearcă să justifice acest comportament, pentru care nu poate exista nicio scuză. La fel de grav mi se pare și faptul că nimeni din lotul sau din staff-ul echipei campioane n-a luat atitudine.

Dincolo de faptul că a fost înjurată o femeie, o sportivă, ținta a fost cea mai bună handbalistă pe care a dat-o România, de patru ori cea mai bună din lume. În loc să ne bucurăm de cât o mai vedem pe teren, ne batem joc de ea, o ironizăm, o batjocorim. Sigur, aici mă refer la cei care fac asta. Parafrazându-l pe Președintele Academiei Române, istoria (în acest caz, istoria handbalului) se scrie cu documente. Iar Cristina Neagu deține aceste documente.

Poate că e timpul ca federația să umble la regulamente și să introducă sancțiuni aspre pentru astfel de comportamente. În fond, care e diferența dintre o scandare rasistă și ce s-a strigat luni seara la adresa Cristinei Neagu ? Și în sală au fost o mulțime de copii… Poate că e cazul să se intervină pentru a salva atmosfera din sălile de handbal până nu e prea târziu.

Foto: Andrei Pițigoi.

2 comentarii la „Condamnăm rasismul dar permitem ca handbalistele să fie înjurate ?

 • 21/02/2023 la 11:26
  Permalink

  Atunci când proferezi injurii la adresa Cristinei Neagu, de fapt aduci injurii României.In tinerețea mea, replica la astfel de manifestări era pe înțelesul celor care le proferau : „la împins vagoane, nu pe stadioane!”

  Răspunde
 • 23/02/2023 la 12:29
  Permalink

  Asa zisii suporteri ai Rapidului, sunt, de fapt niste HULIGANI.
  Ma surprinde atitudinea conducatorilor Rapidului, care ii apara pe asa-zisii suporteri, de fapt niste huligani notorii.
  Nu am vazut nici o atitudine din partea oficialilor si arbitrilor in timpul jocului.
  Dupa opinia mea, jocul trebuia oprit si huliganii evacuati.
  Oare FRH nu trebuie sa intervina cu luarea unor masuri dure?
  Cine le da dreptul acestor huligani sa jigneasca o mare sportiva, asa cum este Cristina Neagu?
  Rusine RAPID

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *