Victorie categorică în al doilea meci cu Feroe pentru naționala masculină

Naționala de seniori s-a revanșat în fața selecționatei din Feroe după înfrângerea de miercuri, câștigând cu 25-17 partida disputată sâmbătă, în sala ”Dinamo”. Două au fost elementele determinante pentru succesul categoric al naționalei noastre: evoluția senzațională a portarului Ionuț Iancu (48% procentaj) și schimbarea sistemului defensiv față de partida de miercuri, atunci când ne-am apărat avansat, favorizând pătrunderile în viteză ale adversarilor. De data aceasta, România s-a apărat 6-0 și a făcut-o bine, astfel că feroezii au marcat în tot meciul cât marcaseră în 33 de minute pe teren propriu.

Cu toate acestea, faza ofensivă a lăsat mult de dorit, procentajul de reușită a atacurilor fiind de numai 38%. Pe de altă parte, trebuie amintită și oboseala acumulată în ultimele zile din cauza deplasării cu peripeții din Feroe, care a generat inclusiv anularea antrenamentului de vineri. Una peste alta, România rămâne în cărți pentru calificarea la EURO 2024 înaintea ultimelor două partide din grupă, pe 26 aprilie la București cu Austria și pe 30 aprilie pe teren neutru (probabil în Germania) cu Ucraina.

ROMÂNIA – FEROE 25-17 (14-10) Arbitri: Marko Sekulic / Vladimir Jovandic (Serbia)

România: Iancu – Tărîță 4, Grigoraș 4, Humet 4, Nistor 3, Stanciuc 2, Nagy 2, Negru 2, Cumpănici 1, Racoțea 1, Kuduz 1, Dumitriu 1, Militaru, Botea, Dedu. Antrenor: Xavier Pascual.

Feroe: Satchwell, Lacok – West Av Teigum 4, Mortensen 2, Hansen 2, Mikkelsen 2, Skipagotu 2, Rasmussen 2, Hoydal 1, Arason 1, O. Mittun 1, Nordberg, Gunnarsson, Krogh, P. Mittun. Antrenor: Peter Bredsdorff-Larsen.

Foto: Emilia Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *