Înfrângeri severe ale naționalei de juniori în Ungaria, ce spune antrenoarea Alina Muntean

Echipa națională de juniori (2006/2007) s-a aflat în cantonament la Satu Mare în perioada 4-9 martie, după care s-a deplasat în Ungaria pentru două jocuri de verificare cu selecționata similară a țării vecine. Din păcate, echipa pregătită de Alina Muntean a suferit două înfrângeri usturătoare, 29-51 și 28-40. ”Primul meci a fost un dezastru, am jucat timorați și fără atitudine dar, după analiza video a meciului, în a doua zi am reușit să ținem aproape de adversar și să jucăm un handbal pe care ni-l dorim în viitor. Din păcate, am rezistat doar 40 de minute ritmului alert impus de echipa Ungariei. Trebuie să fim realiști și să nu uităm că această generație are 1 an de la prima acțiune, ducem lipsă de omogenitate și nu avem experiența altor echipe cu care jucăm. Sperăm ca, prin aceste meciuri cu echipe puternice, să creștem rapid în valoare”, ne-a declarat selecționera Alina Muntean.

De reținut un aspect îngrijorător, această echipă a primit în ultimele 5 jocuri de pregătire 203 goluri, adică o medie de peste 40 de goluri pe meci. ”Încercăm să impunem un sistem de apărare nou, care deocamdată oferă spații de pătrundere, dar pe viitor va fi util”, a spus Alina Muntean.

În acest context, este bizară decizia de a nu da șanse mai multor portari, dat fiind faptul că în Egipt cei doi care au mers și în Ungaria încasaseră 112 goluri în 3 partide. ”Au fost aceiași portari ca la turneul din Spania, unde unul a fost declarat portarul turneului, iar cel de-al doilea a avut evoluții bune. Așa cum am specificat, sistemul de apărare încercat oferă spații mai mari, însă lucrăm intens să îmbunătățim acest sistem. Menționez că în cantonamentul de la Satu Mare a mai fost un portar care nu a făcut deplasarea în Ungaria din motive de indisciplină. Pe viitor, se vor regăsi cu siguranță și nume noi la următoarea acțiune, unde vom avea două meciuri de pregătire și Jocurile Mediteraneene”, ne-a precizat antrenoarea lotului de juniori.

De asemenea, avem semnale că au fost selecționați jucători care la echipele de club evoluează pe alte posturi decât la națională. ”Am cunoștință de unul dintre jucători care, la categoria lui de vârstă, joacă pe alt post, dar în Divizia A joacă pe postul pe care a fost convocat”, ne-a spus Alina Muntean, a cărei disponibilitate pentru dialog trebuie remarcată și aplaudată.

Următoarea acțiune a naționalei de juniori va începe la jumătatea lunii aprilie, atunci când se va desfășura un stagiu de pregătire, urmat de două jocuri de pregătire cu Turcia, acțiunea finalizându-se cu participarea la Jocurile Mediteraneene, care vor avea loc în Tunisia, în perioada 23-30 aprilie.

UNGARIA – ROMÂNIA 51-29 (28-16)

România: Haidu, Kiss – Negrilă 8, Popa 4, Dascălu 4, Cazac 3, Ilisei 3, Nedea 3, Cojocaru 2, Rusu 1, Holircă 1, Șerban, Țuinea, Andronic, Păunescu, Ciușu.

UNGARIA – ROMÂNIA 40-28 (17-12)

România: Kiss, Haidu – Păunescu 6, Nedea 4, Negrilă 3, Popa 3, Ilisei 3, Holircă 3, Dascălu 3, Cazac 2, Ciușu 1, Șerban, Țuinea, Rusu, Andronic, Cojocaru.

Un comentariu la „Înfrângeri severe ale naționalei de juniori în Ungaria, ce spune antrenoarea Alina Muntean

  • 12/03/2023 la 19:04
    Permalink

    Din pacate asta este politica lui Din, toti arbitrii antrenori la loturile Naționale….
    si la fete la fel, totul pe pile si relatii unii iau 23 diferență(U19), cadetele(U15) sunt praf iar junioarele nu o sa iasă din grupe! Pacat ne ducem in lumea A III ..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *