Căpitanul naționalei de tineret merge la Dinamo

Cel mai talentat produs al handbalului masculin românesc din ultimii ani, suceveanul Daniel Stanciuc, va evolua din vară la campioana Dinamo București. În vârstă de 19 ani, el a avut evoluții bune în ”dubla” naționalei mari cu Feroe din preliminariile Euro 2024. Daniel Stanciuc evoluează pe toate posturile la linia de 9 metri, este căpitan al naționalei de tineret și a debutat în Liga Zimbrilor pentru CSU Suceava la numai 16 ani. În acest sezon, el a marcat 82 de goluri în primele 20 de etape.

Antrenorul principal al echipei CSU Suceava a explicat că a cerut ca în contractul lui Stanciuc la Dinamo să fie introduse anumite clauze. ”Noi am transmis dorințele noastre în elaborarea acordului de transfer. Dacă nu va juca suficient în campionat şi în Champions League, se va întoarce la Suceava. Daniel are însă o excepţională capacitate de a creşte şi sunt sigur că va confirma la Dinamo. Îi va impresiona pe toţi”, a spus Petru Ghervan în cadrul unei conferințe de presă.

Xavier Pascual a fost factorul decisiv pentru mutarea mea la Dinamo. Am o relaţie foarte bună cu el. Este un antrenor incredibil, de la care ai doar de învățat. Am fost impresionat după discuțiile cu el și m-a convins fără să stau prea mult pe gânduri. Dinamo este un model pentru orice echipă din România. Mi-a plăcut tot timpul să iau totul pas cu pas. Am pornit foarte bine aici la Suceava, unde mi s-au dat minute de la 16 ani, ceea ce nu se întâmplă la nici un club din ţară, așa că sunt profund recunoscător pentru acest lucru. Apoi vreau să joc în Liga Campionilor, iar Dinamo să fie doar o altă rampă de lansare spre handbalul de cel mai înalt nivel. Până să vorbim însă de toate acestea urmează şase meciuri extrem de importante pentru CSU din Suceava, și sunt focusat doar pe acest lucru. Daniel Stanciuc

Foto: Facebook CSU Suceava

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *