Divizia A feminină / CSM Bacău învinge Iașul într-un final dramatic

Antepenultima etapă din seria B a Diviziei A feminine a debutat la Bacău cu un meci important pentru accederea la turneul final, între CSM din localitate și CSM Iași. Astfel, într-o serie în care Corona Brașov bate pas de defilare și în care locul secund e ocupat de o echipă fără drept de promovare (CNE Sfântu Gheorghe), lupta pentru locurile ce pot asigura prezența la ultima fază a campionatului se dă între CSM Roman, CSM Bacău și CSM Iași. Dintre acestea, gruparea ieșeană e cea care, conform postărilor de pe pagina oficială de Facebook, are ca obiectiv promovarea, însă e un obiectiv nerealist, așa cum s-a văzut și vineri după-amiază la Bacău.

CSM Iași l-a avut în premieră pe banca tehnică pe Gheorghe Irimescu, care se pare că și-a încheiat diferendul cu Activ Prahova Ploiești, însă asta n-a ajutat prea mult echipa din capitala Moldovei. În pofida plusului de experiență, echipa ieșeană a făcut un joc modest, cu foarte multe greșeli în fața unei adversare care a avut în lot 11 junioare. De altfel, o handbalistă de 17 ani, extrema dreaptă Bianca-Ioana Ungureanu, a înscris cu sânge rece ultimele două goluri ale echipei băcăuane, într-un final tensionat. Și tot o junioară, Miruna Poiană-Țârdea, a avut procentaj de 100% la aruncările de la 7 metri, 7 din 7.

De cealaltă parte, e posibil ca și miza să-și fi pus amprenta pe jocul oaspetelor, care au scăpat printre degete ocazia de a cuceri măcar un punct. Mai exact, printre degetele Iuliei Bâță care, după ce transformase 7 aruncări de la 7 metri, a ratat-o pe cea de-a opta, apărată de junioara Larisa Bordeianu cu 10 secunde înainte de final.

În urma acestui rezultat, în clasamentul întocmit fără partidele cu echipele ce nu au drept de promovare, CSM Bacău are 27 de puncte din 13 partide, în timp ce CSM Roman și CSM Iași au câte 24 de puncte din 12 meciuri. După toate probabilitățile, ierarhia finală se va decide în ultima rundă, când CSM Bacău primește vizita Coronei Brașov, iar CSM Roman va juca acasă cu CSM Iași.

CSM BACĂU – CSM IAȘI 25-24 (11-12) Arbitri: Marian Drăghici / Ionuț Drăguț

Bacău: Sofron, Bordeianu – Poiană-Țârdea 7, Ungureanu 3, Todeilă 3, Manoilă 3, Dany Bârsan 2, Butnariu 2, Daria Bârsan 2, Hermeziu 1, Carp 1, Agrigoroaei 1, Motriuc. Antrenor: Adi Brezan.

Iași: Moroianu, Mihailiuc – Bâță 9, Juverdianu 5, Jolobovici 3, Olaru 2, Alexandrescu 2, Stanca 1, Olariu 1, Ciofu 1, Drăghici, Șerban. Antrenori: Gheorghe Irimescu, Daniel Bura, Macrina Tomuleac.

Video: Marius Curucli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *