Cum își bate joc de tineri Comisia Centrală de Arbitri

Era probabil inevitabil să ajungem și la acest subiect, al manierei în care este condus arbitrajul românesc. Este de notorietate calitatea precară a arbitrajelor la nivelul primelor eșaloane, în pofida creșterii uriașe a baremurilor, la fel ca și sancțiunile aplicate ”pe sprânceană”. Suspendări mari pentru cei percepuți ca ”oamenii vechii administrații” și atitudine binevoitoare față de băieții care fac parte din ”Gașcă”. De exemplu, patru meciuri de juniori în weekend pentru cei care au făcut praf meciul de sâmbăta trecută de la Buzău, din Liga Zimbrilor.

Din păcate, comportamentele grosolane și abuzive se extind și la eșaloanele inferioare, fiind afectați arbitrii aflați la început de drum. Mai exact, este vorba de cuplul mureșean Ionuț Dordea / Denis Man, care a văzut vineri seara pe site-ul FRH că nu va mai arbitra un meci la Sibiu sâmbătă și nici alte două la Turda duminică. Toate acestea, fără absolut nicio explicație din partea celor care ar fi trebuit să aibă un minimum de bun simț să le explice cauzele. Însă… scuzați! Am uitat că ei nu dau explicații, ci… Să mai adăugăm și trimiterea, acum o lună, a unor arbitri la un meci care nu avea cum să aibă loc deoarece o echipă se retrăsese.

Toate acestea întregesc tabloul dezastrului care domnește în handbalul românesc în administrația Din. Aviz membrilor Consiliului de Administrație.

Update: au început să apară reacțiile la cele de mai sus, care confirmă conținutul articolului. „Sunt multe cupluri care stau pe bară, pentru că așa vor unii din FRH sau,  probabil, fiindcă nu se dau sacoșele cu daruri… Când e vorba de pretenții, standardele sunt foarte ridicate, dar la două delegări pe lună cum putem progresa?”, este unul din mesajele pe care le-am primit.

2 comentarii la „Cum își bate joc de tineri Comisia Centrală de Arbitri

 • 25/03/2023 la 17:15
  Permalink

  PS 4 meciuri la juniori pentru cazan/suliman. Dar doar unul conteaza! Tec-Arrubium Macin. Primele 2 locuri se intalnesc! Stiti cine a mai arbitrat un derby la juniori? Tec- Sighisoara! Primele 2 locuri! Cine? Da, nenea serbu cu nenea vasilescu! 31-30! Pt Tec! Desigur! Va rog frumos! Sper ca nu ati crezut vreo secunda ca pierdea Tec cu serbu la butoane?! N-a pierdut Romania la Trofeul Carpati si acolo era caz pierdut! Ei uite ca serbu/vasilescu au reusit sa castige pentru Romania si Pera! Gata, ma opresc. Si haideti, pe ei! La beregata! Nu ii lasati! Va rugam frumos. Puteti sa ii puneti la zid. Nu va lasati intimidati.

  Răspunde
 • 27/03/2023 la 16:42
  Permalink

  Sunt o multime de arbitri care chiar daca iau sanctiuni la Liga arbitreaza la categoriile inferioare . Cum e posibil asa ceva cand regulamentul prevede ca daca esti suspendat sau retinut ptr. un nr de etape ,nu ai voie nici la masa oficiala sa stai.Dar la noi totul este posibil .A crescut baremul doar ptr. a ramane 300 lei de la fiecare arbitru ptr.fiecare joc in contul federatiei .Arbitrajul actual este ff slab ,iar din spate nu vine nimic ptr. ca nu li se da posibilitatea celor tineri sa arbitreze mai mult si in acest fel sa creasca.Va mirati de Suliman /Cazan care sunt oamenii CSM ?Sunt formate adevarate gasti de cupluri de arbitri care fluiera preferential si Din ii favorizeaza.Favorizati sunt si de catre observatori care se prezinta la meci impreuna cu arbitri ,acestia aducandu-i si ducandu-i inapoi in orasul din care vin. Ba chiar sunt din acelasi oras,de regula Bucuresti. O totala degringolada la FRH ,DIN este foarte depasit de situatie la acest moment .Scaparea lui ar fi demisia.Dar nu este atat de demn ,nu este atat de intelept si astfel totul este compromis.Rezultate viciate ,oficiali ai echipelor ce agreseaza pe oficialii jocului, observatori apatici si necunoscatori ai regulamentului ,totul intr-o debandada de nedescris. Din tace, Dinu se retrage, Turda si CSM isi programeaza arbitri,Tadici injura pe toti cu si fara motiv ,ca stiu ei de ce ,Buricea se pregateste ptr. o noua violenta cu cei de la masa .Focseanul
  prin Ciobotaru isi pregateste insultele ptr. viitorul joc .Aceasta-i atmosfera din handbalul romanesc . FRH impasibil atent doar la a nu-si pierde secretarul general !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *