România joacă pentru o nouă calificare la mondiale

Prezentă la toate turneele finale ale campionatului mondial, echipa națională feminină nu concepe altă variantă decât calificarea la mondialele la mondialele de la finele acestui an, care se vor disputa în Danemarca, Norvegia și Suedia. Adversara naționalei noastre va fi Portugalia, țară care nu s-a calificat niciodată la un turneu final al mondialelor, dar care visează la o mare surpriză. ”Cred că avem argumente pentru a face istorie”, a spus experimentata Maria Pereira (31 de ani), în timp ce căpitanul portughezelor, Bebiana Sabino (36 de ani), a precizat: ”anihilarea unor jucătoare cheie precum Cristina Neagu și Crina Pintea va fi decisivă pentru succesul nostru.” E clar că, deși pleacă din postura de outsidere, portughezele nu vin la Pitești în postura de victime sigure.

”România e singura țară calificată la toate turneele finale ale campionatului mondial și ne dorim ca acest lucru să rămână așa. Vom juca primul meci acasă cu o sală plină și ne dorim să facem un meci bun și să obținem o victorie concludentă. Suntem favorite, dar nu ne subestimăm adversarul care, în ultimii ani, a progresat destul de mult. Trebuie să ne respectăm blazonul, să facem două meciuri bune și să mergem la campionatul mondial”, a spus Cristina Neagu la conferința de presă premergătoare primei manșe.

Primul joc al ”dublei” România – Portugalia va avea loc sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 17, la Pitești (live pe Pro Arena), returul fiind programat pe 12 aprilie, de la ora 22.15, la Paredes. Salutăm modul în care se realizează mai nou comunicarea pe canalele oficiale ale federației, să sperăm că individul care și-a bătut joc de comunicarea FRH nu va mai reveni într-o astfel de poziție.

Foto: Sorin Pană (Facebook Sportul Ilustrat)

Video: YouTube FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *