Promisiunile lui Constantin Din – despre Asociațiile Județene de Handbal

Continuăm trecerea în revistă a promisiunilor electorale făcute acum un an de cel ce avea să câștige alegerile, Constantin Din. În acest episod, iată ce promitea fostul arbitru referitor la Asociațiile Județene de Handbal.

Treaba cu descentralizarea e o mare năzbâtie, Constantin Din imaginându-și că AJH-urile vor ajunge să organizeze singure competițiile la toate categoriile de copii și juniori. Dincolo de partea de resurse umane insuficiente, aici există mai multe aspecte pe care actualul președinte FRH ori nu le cunoștea (deși s-a plimbat în toată țara în campania electorală), ori le-a ignorat cu bună știință doar pentru a arunca în vânt promisiuni deșarte.

  • Patru județe nu au constituit Asociații Județene de Handbal: Alba (arondat la AJH Hunedoara), Covasna (arondat la AJH Brașov), Ialomița (arondat la AJH Călărași) și Satu Mare (arondat la AJH Maramureș). La data alegerilor nu exista nici AJH Gorj, care așteaptă în prezent Certificatul de Identitate Sportivă.
  • Mai mult de jumătate din asociații nu și-au actualizat datele la instanțele de judecată. Așa se face că acestea figurează în documentele oficiale cu alte conduceri decât cele existente în fapt sau chiar cu membri în conducere care au decedat, unii de mai bine de un deceniu!
  • Pentru a funcționa legal, asociațiile trebuie să aibă minim 3 membri afiliați activi cu personalitate juridică. Din informațiile noastre, sunt 12 (douăsprezece) județe care au 1-2 astfel de membri!!! În plus, pentru a participa la alegeri, o asociație ar fi trebuit să organizeze măcar o competiție în ultimul an. Știe cineva, de exemplu, ce competiții au organizat AJH Giurgiu sau AJH Teleorman, ambele cu câte un membru afiliat ? Ei bine, acestea participă cu drept de vot la Adunarea Generală.

În aceste condiții, asistență juridică ZERO, asistență logistică ZERO și asistență financiară ZERO. Asta pentru că în teritoriu e haos, dar atât timp cât nerespectarea unor promisiuni nu are consecințe juridice, nu ne doare gura să promitem verzi și uscate. E important de menționat la acest capitol că vicepreședintele Sorin Dinu a solicitat conducerii FRH să fie împuternicit să se ocupe de problema AJH-urilor dar a fost refuzat! Cu toate acestea, mai multe AJH-uri ne-au transmis că Sorin Dinu le-a oferit consultanță și sprijin pentru intrarea în legalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *