Tragere la sorți bună pentru naționala feminină în preliminariile EURO 2024

Joi, la Zurich, a avut loc tragerea la sorți a grupelor preliminariilor campionatului european de anul viitor, care se va desfășura în Elveția, Austria și Ungaria. Aflată în urna a doua valorică, România va evolua în grupa 1, alături de Croația, Grecia și Bosnia-Herțegovina.

Am avut parte de o tragere la sorți favorabilă, grupa este accesibilă și suntem încrezători în privința calificării la Campionatul European. Principalul adversar din grupă este Croația, însă fiecare meci trebuie jucat la capacitate maximă. HAI, ROMÂNIA ! Florentin Pera (selecționer România feminin)

Partidele vor începe în toamnă, în primele meciuri România urmând să joace acasă pe 11 octombrie cu Bosnia-Herțegovina și pe 15 octombrie în deplasare cu Grecia. La europenele de anul viitor vor participa 24 de echipe, echipele organizatoare și campioana en-titre Norvegia fiind calificate din oficiu. Celelalte 20 de locuri vor fi obținute de primele două clasate din cele 8 grupe și cele mai bune 4 echipe de pe locul 3. Iată componența tuturor grupelor preliminare.

Grupa 1: Croația, RomâniaGrecia, Bosnia-Herțegovina.
Grupa 2: Germania, Slovacia, Ucraina, Israel.
Grupa 3: Olanda, Cehia, Portugalia, Finlanda.
Grupa 4: Franța, Slovenia, Italia, Letonia.
Grupa 5: Spania, Macedonia de Nord, Lituania, Azerbaijan.
Grupa 6: Muntenegru, Serbia, Turcia, Bulgaria.
Grupa 7: Suedia, Islanda, Feroe, Luxemburg.
Grupa 8: Danemarca, Polonia, Kosovo.

Foto: Sorin Pană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *