Final de sezon regulat în Divizia A feminină

Sezonul regulat al eșalonului secund feminin se încheie joi, însă tabloul turneului final nu mai poate suferi modificări, indiferent de rezultatul meciului CSU Știința București – CSU Neptun Constanța. De remarcat faptul că, în toate cele trei serii, echipe fără drept de promovare s-au clasat pe podium (Dunărea II Brăila, CNE Sfântu Gheorghe și CNOPJ Baia Mare), astfel încât clasamentele pentru stabilirea echipelor care merg la turneul final sunt alcătuite fără rezultatele echipelor ce nu pot promova.

Astfel, seria A a fost câștigată clar de CSU Știința București, care a fost urmată, în ordine de Activ Prahova Ploiești și CSM Unirea Slobozia, echipa ialomițeană având 28 de puncte din 12 jocuri – coeficient 2,33.

CSM Corona Brașov a fost prima în seria B cu maximum de puncte, urmată de CSM Roman și CSM Iași, aceasta din urmă cu 27 de puncte din 14 jocuri – coeficient 1,92.

CSM Deva a fost prima în seria C, locul 2 a fost ocupat de U Cluj-Napoca, iar locul 3 de CSU Oradea – 22 de puncte din 12 jocuri, coeficient 1,83.

În aceste condiții, tabloul sferturilor de finală ale turneului de promovare arată astfel: CSU Știința București – CSM Iași, Activ Prahova Ploiești – CSM Unirea Slobozia, CSM Corona Brașov – U Cluj-Napoca și CSM Roman – CSM Deva. Turneul final va avea loc în perioada 12-14 mai. Regulamentul nu prevede explicit criteriile de atribuire a organizării turneului, federația nu a anunțat nimic, dar toată lumea știe că acesta se va disputa la Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *