Naționala de juniori a încheiat pe locul 6 la Jocurile Mediteraneene / Concluziile selecționerului Vasile Boca

Echipa națională de juniori a participat în această săptămână la Jocurile Mediteraneene, care s-au disputat în Tunisia. România a făcut parte din grupa B, unde a obținut trei victorii (27-26 cu Egipt, 26-24 cu Spania și 29-20 cu Grecia) și a suferit două înfrângeri (25-28 cu Croația și 18-30 cu Franța). Tinerii noștri handbaliști au evoluat apoi în turneul pentru locurile 5-8, unde au învins Italia cu 32-17 și au pierdut sâmbătă meciul pentru locurile 5-6, 22-25 cu Egipt. Partidele s-au disputat pe durata a trei reprize de câte 15 minute.

Iată ce ne-a spus selecționerul Vasile Boca despre competiția din Tunisia:

Am ajuns la competiția din Tunisia cu un moral bun și o atmosferă bună în echipă după cele două victorii clare obținute la Pitești împotriva Turciei, un adversar destul de incomod. Grupa în care am fost repartizați a fost extrem de puternică, în ea regăsindu-se echipe care domină handbalul mondial în ultima perioadă. Am reușit să ne batem de la egal la egal și să învingem echipe precum Egipt și Spania. Meciul cu Croația a fost unul foarte bun, cu puțină atenție în repriza a 3-a puteam câștiga și, excluzând repriza a doua a partidei cu Franța care, din punctul nostru de vedere, a fost un accident, putem spune că suntem mulțumiți de angajamentul și atitudinea pe care echipa le-a arătat. Am reușit apoi să dominăm și să câștigăm concludent jocurile cu Grecia și Italia. Echipa prezinta disponibilitate la efort și răspunde destul de bine la sarcinile trasate. Cred că a fost o creștere de la joc la joc, suntem pe drumul corect, dar trebuie să muncim enorm pentru a realiza progres la toate fazele jocului. Trebuie să creștem ritmul de joc, relația 1 la 1 pe ambele faze, mobilitatea apărării și, bineînțeles, forța individuală a fiecărui sportiv. Cu multă muncă, suntem convinși că putem realiza lucruri frumoase în viitor.
Vreau să mulțumesc întregului staff pentru profesionalismul avut în cele doua săptămâni petrecute împreună, precum și tuturor colegilor care lucrează la această categorie de vârstă, pentru ca această echipă este naționala României, procesul de selecție este continuu și încercăm sa depistăm sportivii cu cele mai bune calități pentru handbalul de mare performanță.

LOT ROMÂNIA JUNIORI

Portari: Cătălin Haidu (LPS Tg. Mureș), David Bogos (CSS Odorhei), Denis Ștefan (CSM Ploiești).

Linia de 9 metri: Alexandru Pușcaș-Ilisei (LPS Tg. Mureș), Mihnea Caba (LPS Piatra Neamț), Vladimir Păunescu (Steaua), Andrei Rață, Codrin Dascălu (CSU Suceava), David Țuinea, Antonio Nedea (CSM București), Adrian Condrea (CSM Focșani).

Extreme: Teodor Ilucă (CSU Suceava), Mihai Andronic (LPS Vaslui), Bogdan Holircă (LPS Tg. Mureș), Eduard Rusu (LPS Suceava), Alexandru Dumitru (CSM București).

Pivoți: Emanuel Șerban (CSU Suceava), Andrei Negrilă (CSM București).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *