Calificare în genunchi la europenele masculine de anul viitor

Priviți-i bine pe cei din imagine – Maciej Gebala, Bozidar Djurkovic și Markus Glaser. Ei sunt cei trei care, la tragerea la sorți a grupelor preliminare, au contribuit decisiv la calificarea României după 28 de ani la un turneu final de campionat european. Cu două victorii din șase jocuri, într-o grupă cu Austria, Ucraina și Feroe, naționala masculină a României s-a calificat de-a bușilea la europenele de anul viitor, datorită golaverajului.

În ultimul joc din preliminarii, România a pierdut fără drept de apel (26-31) pe teren neutru în fața unei echipe a Ucrainei construită în jurul unei echipe (Motor Zaporoje) care evoluează în liga a doua germană, unde este în subsolul clasamentului. Și cu asta am spus cam tot despre unde ne aflăm. Rămâne de văzut dacă cineva din federație va analiza ce s-a întâmplat în aceste preliminarii, dar nu ăla de a luat biletele de avion pe relația Feroe – România. Are cine să facă asta? Greu de crezut. Dacă linia metodică la juniori arată ca jocul pe care l-am văzut la Gummersbach, vom mai merge la un turneu final în 2052.

Va fi interesant de văzut cu cine vom merge la europene, dar până atunci mai este. Poate că n-ar fi rău, vorba unei reclame TV, ca dacă tot pierdem, măcar să câștigăm tineri jucători pentru echipa națională. Daniel Stanciuc e deja o certitudine pentru echipa națională, Andrei Drăgan a arătat că vrea și poate, de ce n-ar primi șanse mai mulți tineri?

UCRAINA – ROMÂNIA 31-26 (12-13) Arbitri: Mirza Kurtagic / Mattias Wetterwik (Suedia)

Ucraina: Komok 1 gol, Chudinov – Denysov 5, Akimenko 5, Tilte 4, Turchenko 4, Minotskyi 4, Artemenko 3, Horiha 2, Tiutiunnyk 2, Kubatko 1, Ilchenko, Blyzniuk, Zhuk, Burzak, Horovyi. Antrenor: Vadymy Brazhnyh.

România: Iancu, Vasile – Stanciuc 6, Negru 6, Humet 5, Kuduz 4, Drăgan 1, Nistor 1, Tărîță 1, Cumpănici 1, Ghiță 1, Militaru, Racoțea, Nagy, Bizău, Dedu. Antrenor: Xavier Pascual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *