S-a încheiat prima fază a turneului final al junioarelor 4

„Ați muncit un an de zile pentru a ajunge aici. Această săptămână este despre voi și despre handbal. Vreau să vă văd zâmbind și vreau să vă bucurați de handbal, asta e tot ce mă interesează”. Asta le-a spus elevelor sale tânărul antrenor de la Szejke Odorhei, Barna Palatka, înainte de turneul final de la Suceava. Îndrăznesc să spun că asta ar fi trebuit să le spună toți antrenorii sportivelor participante la turneul final al junioarelor și juniorilor 4. Fiindcă la 12-13 ani, copiii trebuie să se bucure de handbal, să joace cu zâmbetul pe buze, fără încrâncenare și fără nervi. E timp pentru toate astea mai târziu. Ce frumoase ar fi turneele celor mici dacă lucrurile s-ar petrece cum a zis Barni.

Chiar dacă lucrurile nu stau chiar așa, asta nu înseamnă că, până acum, turneul de la Suceava nu este unul reușit, iar organizatorii fac chiar toate eforturile pentru ca totul să fie bine. Joi s-au stabilit cele 8 echipe care merg în grupele principale și care vor lupta pentru medalii. După cum arată lucrurile până acum, CSM Ploiești e mare favorită la cucerirea titlului, dar la vârsta junioarelor 4 lucrurile pot oricând să se schimbe într-un mod absolut imprevizibil. Important e ca toate câștigătoarele să se decidă pe teren și nu există niciun motiv să credem că s-ar putea întâmpla altcumva.

Eu am plecat către Brăila pentru un final palpitant al campionatului junioarelor 2, sâmbătă și duminică voi relata de acolo. Nu închei înainte de a acorda un simbolic premiu de frumusețe meciului Szejke Odorhei – CS Câmpina, pe care am avut plăcerea de a-l urmări miercuri după amiază. Două echipe frumoase, disciplinate, preocupate exclusiv de handbal, pregătite de doi antrenori pricepuți și pasionați, Barna Palatka și Daniel Vasile. Un meci care a avut și un arbitraj pe măsură, asigurat de cei care au condus finala junioarelor 3, Marcel Nicolaevici și Ionuț Bîrgăuan.

În rest, rămâne cum am stabilit: cei care antrenează la acest nivel sunt eroii handbalului românesc, cei care țin flacăra vie. Mă înclin din nou în fața lor.

GRUPA A 

SPORTING GHIMBAVLPS SUCEAVA 17-25 (4-11)

CHIMIA RÂMNICU VÂLCEA – CSS CRAIOVA 21-27 (10-12)

GRUPA B

CSM PLOIEȘTICSS 2 BUCUREȘTI 34-24 (18-8)

 

OK SPORT ONEȘTI – ACS LUCIAN BUTE GALAȚI 14-22 (9-9)

GRUPA C

CSS VIITORUL CLUJ-NAPOCA – CSM BUCUREȘTI 11-21 (6-7)

VIITORUL PANTELIMON – CSM VULCAN 22-12 (10-4)

GRUPA D

CS CÂMPINA – KKS CĂMIN SATU MARE 23-13 (11-7)

ACS DOMINICII TIMIȘOARA – SZEJKE ODORHEIU SECUIESC 15-15 (9-9)

Echipele subliniate vor juca în grupele principale, pentru locurile 1-8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *