Festivalurile de Minihandbal, între bucurie, prostie și dezamăgiri

Patru orașe au găzduit, la finele săptămânii trecute, Festivalurile de Minihandbal pentru fete și băieți, la care au participat câteva sute de copii, ce s-au bucurat din plin de handbal. Fetele s-au jucat la Râmnicu Vâlcea și Făgăraș, în timp ce băieții au făcut-o la Brazi și Seini. A fost primul și sperăm că și ultimul an în care participarea s-a făcut pe bază de legitimații și nu pe bază de tabele ca până acum. De ce? Pentru a raporta o creștere artificială a numărului de jucători legitimați. Cum să legitimezi copii de la babyhandbal (de 7-8 ani) și minihandbal și să mai și condiționezi participarea la festivaluri de aceste legitimări?

Au fost echipe care s-au prezentat totuși la turnee fără legitimații (sau doar cu 4-5) și au refuzat să plece. Pentru a evita un scandal, organizatorii au decis să le permită participarea!

”Din această cauză, s-au anulat cazări pentru care se făcuse și plata, iar fetițele au rămas acasă plângând. E normal așa ceva??? Doar ca FRH să se laude cu un număr crescut de legitimați? Oricum, trei sferturi dintre acești copii de 10 ani se lasă de la an la an. Ne trebuie statistic legitimați și sunt copii care stau acasă și jelesc! E scandalos!” Acesta e un mesaj pe care l-am primit de la un om de handbal. E de datoria Consiliului de Administrație să repare această aberație de regulament.

Dar ce pretenții să ai când pe site-ul FRH tronează un regulament pentru ”Festivalul Național de HANDABL?”

Am amintit în titlu de prostie. Cum altfel poți numi includerea în regulament a unei prevederi conform căreia la minihandbal ”se va ține scorul” ??? O fi fost pentru handabl, nu pentru handbal. Am aflat că și acest regulament ar fi fost urcat pe site într-o variantă greșită. Și din nou nimeni nu va fi tras la răspundere. Evident că nu s-a ținut scorul în cele patru locații, însă, ce să vezi?, un antrenor, fost arbitru internațional, a oripilat pe toată lumea postând pe contul său de Facebook toate rezultatele echipei sale. Asta cum se numește? Se vede treaba că unii au trăit degeaba o viață în handbal, fiindcă n-au înțeles nimic. Pentru ei, totul e despre a le ieși ceva, despre a câștiga cu orice preț, nimic altceva nu contează.

La băieți, se anunțaseră inițial trei locații de disputare, însă s-a renunțat la Botoșani, se pare că din lipsa echipelor. Oare chiar așa o fi? Nu mai sunt echipe de minihandbal băieți în Moldova? Sau multe au fost descurajate de găselnița cu legitimările? Mai degrabă varianta 2, din ce am investigat noi, dar este de notat o nouă contraperformanță federală, aceea de a nu avea nicio echipă din zona Moldovei la Festivalurile de Minihandbal.

3 comentarii la „Festivalurile de Minihandbal, între bucurie, prostie și dezamăgiri

 • 20/06/2023 la 13:13
  Permalink

  Buna ziua, am fost prezenti la Festivalul de Minihandbal , domnul fost arbitru despre care discutati a oripilat nu numai cu postarea despre care vorbiti dvs ci si cu atitudinea dumnealui , si cu felul in care invata copile de nici 10 ani sa fie agresive ( sa loveasca ,sa ciupeasca ,sa injure ) . A fost un parinte care pur si simplu a intrat in teren in timpul unui pentru ca nu a mai suportat sa vada cum fetele acestui antrenor ( fost arbitru ) ii loveau copilul , nu jucau handbal . Au fost fete ( dintr-o singura echipa) care la final au avut nevoie de pungi cu gheata pentru a ameliora durerea ramasa dupa meciurile cu echipa acestui „domn” ,pe care cred eu ca il intereseaza mai mult castigurile dumnealui decat sportul si educatia copiilor ( ai rezultate pozitive,pt ca asa te lauzi, ai copii mai multi la antrenament, ai copii mai multi la antrenament si bani mai multi in buzunar ) . Este de netolerat ca un om de sport sa urle la arbitrii la un meci care ar fi trebuit sa fie distractiv pentru cele mici, nu razboi asa cum a facut el . Ce vor invata acele fetite de la dumnealui ? Vede cineva aceasta atitudine a acestui om ? Nu i se pare nimanui ca nu este in regula agresivitatea acestui om cand el lucreaza cu fetite de zece ani ? Dumnealui nu i s-a parut nimic anormal nici atunci cand una dintre fetite a injurat in mod repetat parintii din tribune , parintii echipelor adverse . Problema este ca alaturi de dumnealui aceste fete asa vor creste si daca se vor tine de acest sport mai tarziu ele vor avea de suferit . Ar mai fi multe de spus dar mai putem spune doar atat : PACAT !

  Răspunde
 • 21/06/2023 la 14:26
  Permalink

  Ati spus ca nu a participat nicio echipă din zona Moldovei! A participat la Făgăraș, echipa ,,Blue Star” din Husi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *