România are acum două cupluri de arbitri IHF

În perioada 20 iunie – 2 iulie, în Germania și Grecia, a avut loc campionatul mondial masculin de tineret (U-21), la care țara noastră a fost reprezentată de două cupluri de arbitri: Simona Stancu / Cristina Lovin (deținătoare ale ecusoanelor IHF) și Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche. În plus, Anamaria Stoia și-a făcut debutul ca delegat IHF, iar Narcisa Lecușanu a participat în calitate de membră a Comitetului executiv al IHF.

La competiție au fost nominalizate 18 cupluri IHF și 4 cupluri candidate, printre acestea din urmă numărându-se și Pîrvu/Potîrniche. De altfel, doar România și Franța au avut câte două cupluri la acest turneu final, unul IHF și unul candidat.

În urma acestei competiții, trei cupluri au promovat cursul de candidați, obținând ecusonul IHF, printre acestea regăsindu-se și Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche. Cei doi vor fi incluși pe lista IHF în sezonul 2023-2024.

Pentru noi a fost o mare onoare să fim delegați la cea mai importantă competiție a verii, dedicată tineretului și juniorilor. A fost un moment deosebit pentru noi, la care am visat încă din momentul în care am făcut primii pași în arbitraj, dar totodată realizăm că acest lucru nu ne oferă nicio garanție, ci doar posibilitatea de a munci mai mult pentru a putea participa la competițiile organizate de Fedrația Internațională de Handbal. Mihai Pîrvu – arbitru IHF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *