Victorie cu Elveția și calificare en-fanfare în semifinalele europenelor pentru naționala de tineret

Naționala feminină de tineret a reușit miercuri seara să se califice în semifinalele campionatului european, după ce a învins Elveția cu 41-36. E drept că șansele de calificare ale României crescuseră considerabil după victoria Portugaliei contra Suediei care făcea ca fetele noastre să rateze calificarea doar dacă ar fi pierdut la 7 goluri sau mai mult în fața Elveției. În aceste condiții, susținute din nou de un public formidabil, handbalistele românce s-au impus clar, la capătul unui joc în care adversarele au contat doar în prima repriză. Echipa noastră a arătat că nu stă doar în 2-3 jucătoare, însă a primit din nou peste 35 de goluri. Interesant este că Simona Maior-Pașca a ales să nu menajeze piesele grele ale echipei, ținându-le pe teren aproape tot meciul, asta în condițiile în care Alisia Boiciuc acuza o stare de oboseală după victoria cu Suedia.

Una peste alta, calificarea în semifinale este o performanță remarcabilă a naționalei noastre de tineret, care are marele merit de a se fi refăcut după meciul slab cu Portugalia. Urmează vineri o semifinală extrem de dificilă cu Ungaria, o echipă de un cu totul alt calibru decât cele cu care am jucat până acum. Pentru a spera la o medalie, echipa noastră va trebui să arate mai bine, chiar mult mai bine dacă vorbim de faza de apărare.

ELVEȚIA – ROMÂNIA 36-41 (20-21)

România: Neagu, Cristea, Andrei – Lixăndroiu 10, Boiciuc 8, Grigore 6, Mihai 5, Mohamed 5, Brîndușa 2, Geamănu 1, Danciu 1, Romaniuc 1, Florea 1, Pavel 1, Groșan, Borcan. Antrenori: Simona Maior-Pașca, Luminița Huțupan, Valentina Ardean-Elisei.

Foto: Facebook FRH.

2 comentarii la „Victorie cu Elveția și calificare en-fanfare în semifinalele europenelor pentru naționala de tineret

  • 12/07/2023 la 21:42
    Permalink

    Felicitări tuturor(jucătoarelor,antrenoarelor și la tot stafful).Să credeți în continuare în șansa voastră,dar indiferent de ce va fi suntem mândrii de voi ,de atitudine,dorință și spiritul de echipă

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *