Prima ediție a Expert Handball Campus a ajuns la final

Vineri, la Satu Mare, a luat sfârșit prima ediție a Expert Handball Campus, la care au participat 100 de tineri handbaliști și handbaliste, care au beneficiat de pregătire din partea unor tehnicieni de top mondial: Xavier Pascual, antrenorul naționalei României și campioanei Dinamo, Xavier Sabate, antrenorul echipei poloneze Wisla Plock, Fernando Barbeito, antrenor la echipa franceză Creteil, Fernando Gurich, selecționerul naționalei Slovaciei și Jordi Giralt, antrenor secund la Dinamo. De antrenamentele portarilor s-au ocupat doi dintre cei mai buni antrenori români, Răzvan Pop și Levente Kocs.

Campusul a inclus și un seminar de două zile dedicat antrenorilor, la care au făcut prezentări antrenorii spanioli invitați. Opinia generală a fost că prima ediție a Expert Handball Campus a fost un succes, iar pentru asta organizatorii Ciprian Mărieș și Alin Pop merită toate felicitările pentru eforturile depuse. De notat și tombola-surpriză organizată la final, în cadrul căreia organizatorii au oferit 20 de tricouri ale unor echipe de club și naționale – Dinamo, Minaur Baia Mare, Rapid București, Wisla Plock, Creteil, România, Egipt, Brazilia, Slovacia, Serbia. De asemenea, firma Merasport a oferit mai multe cadouri tinerilor handbaliști.

Organizatorii țin să mulțumească în mod deosebit Cofetăriei Micu din Satu Mare, care a oferit zilnic câte 100 de croissante, iar la final un tort personalizat.

 

Toți antrenorii străini prezenți la Satu Mare și-au exprimat dorința de a participa și la ediția a doua a campusului, iar organizatorii au început deja să primească solicitări pentru ediția 2024 a Expert Handball Campus.

Post scriptum: suntem trecuți de jumătatea lunii iulie, iar Federația Română de Handbal nu a organizat niciun curs pentru antrenorii români, deși Adunarea Generală a decis alocarea a 500.000 de lei pentru acestea. Poate le dă cineva deșteptarea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *