Argint pentru naționala de junioare la FOTE / Analiza selecționerului Marius Dănuleț

Echipa națională de junioare a pierdut sâmbătă finala turneului de handbal feminin din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Maribor. După o primă repriză mai puțin reușită, România a încercat să revină în repriza a doua în fața Franței, însă adversarele au avut un final mai bun. De notat faptul că România și Franța se vor întâlni din nou vineri, 4 august, în grupele europenelor de junioare din Muntenegru.

ROMÂNIA – FRANȚA 27-32 (11-17)

România: I. Niță, Totoescu, Pavăl – Damian 8, Bodijar 6, Soroceanu 5, Voicu 2, Rogoz 2, Șerban 2, A. Niță 1, Balint 1, Ciubotaru, Avădanei, Trușcă, Gavrilă. Antrenori: Marius Dănuleț, Mihaela Ciobotaru.

Ca de obicei, selecționerul Marius Dănuleț a făcut o analiză a participării echipei noastre la FOTE, pe care v-o prezentăm în continuare.

Am plecat la FOTE cu încredere și dorința de a practica un joc frumos și modern, care să ne dea speranțe pentru obținerea unui rezultat bun. Deși, la prima vedere, grupa noastră părea mai accesibilă decât cealaltă, clasamentul final, cu România si Polonia pe podium,  a arătat contrariul. Calificarea în finală s-a obținut ca urmare a 3 jocuri bune și foarte bune făcute în grupă. În finală, am întâlnit Franța, o echipă foarte puternică fizic și mental. Concluziile finalei:

1. Franța ne-a bătut la capitolele prospețime și putere.

2. Ratările din prima repriză au turnat plumb în picioarele sportivelor, care resimțeau și starea de oboseală acumulată, în condițiile în care Franța a avut un singur meci dificil, în prima zi cu Olanda, apoi a avut cale liberă spre finală.

3. Deși în a doua repriză ne-am apropiat și la 3 goluri, nu am avut puterea de concentrare să egalăm. Am avut iar ratări din 1 la 1, care s-au transformat în goluri ușoare pentru adversare.

4. Nu toate sportivele s-au ridicat la nivelul competiției, atât din punct de vedere al exprimării, dar mai ales al preocupării și atitudinii. Indicatorii monitorizați pe perioada competiției sunt dovada vie a celor spuse mai sus.

5. Până la urmă, este o medalie muncită și meritată, care ne arată încă o dată că avem potențial, dar care scoate în evidență și faptul că drumul este lung și greu pentru atingerea înaltei performanțe.

Doresc să le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături la bine și la greu, colegului Eugen Ciulei, care, deși a rămas acasă, a muncit alături de noi pentru obținerea acestei medalii și, nu în ultimul rând, celor care au crezut și cred în continuare în noi! Marius Dănuleț 

Un comentariu la „Argint pentru naționala de junioare la FOTE / Analiza selecționerului Marius Dănuleț

  • 29/07/2023 la 21:36
    Permalink

    Cam simplist si pro domo. De ce nu stim sa ne aparam la interii care dau cu piatra din 9m? Doi pasi in fata la momentul oportun sunt suficienti. Franta e o echipa sobra. Bine lucrata. Fara sclipiri. Dar sunt foarte puternice. Noi tot incecam 1 la 1 si nu ne iasa cand ai in fata o aparare lucrata. Danulet ar trebui sa nu mai vorbeasca la alibi. A fost si vina lui. O aparare mai agresiva si un atac in care 2-2 si 3-3 ar fi putut aduce mai multe . In continuare suferim mult in aparare. Fata de U19 macar avem o poarta mai buna. Hai ca se poate mai mult! Fetele sunt chiar talentate. Incredere si aparare!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *