Victorie în al doilea amical cu Spania, Florentin Pera este mulțumit

Naționala feminină a României a învins Spania cu 30-25 sâmbătă, la Mioveni, în cel de-al doilea joc de verificare dintre cele două selecționate. Spre deosebire de primul meci, cel de-al doilea a fost controlat de naționala noastră, pentru care Cristina Neagu a evoluat în prima repriză. Oaspetele au revenit și au egalat în partea a doua a partidei, dar echipa României a speculat prompt erorile adversarelor la atacurile 7 contra 6 și s-a desprins din nou, cu Diana Lixăndroiu și Alisia Boiciuc pe teren și cu Daciana Hosu în mare formă în poartă. Pentru România urmează meciurile din preliminariile EURO 2024, în octombrie, cu Bosnia-Herțegovina și Grecia.

Deși acțiunea a fost programată într-o perioadă atipică, când echipele de club abia au început pregătirile, a fost una mai reușită decât mă așteptam.Tot în această perioadă, mai multe echipe naționale au susținut meciuri de verificare, Franța – Norvegia fiind unul dintre acestea. Până la primele jocuri oficiale din luna octombrie, când vom începe campania de calificare la Campionatul European 2024, nu mai aveam altă ocazie să ne întâlnim. Mi-aș fi dorit ca stagiul de pregătire să fie cu 3-4 zile mai lung, dar a trebuit să înțeleg și colegii de la echipele de club care au și ei propriul program de pregătire. Mulțumesc tuturor celor care au înțeles situația și și-au adaptat programului echipei naționale. Au fost două jocuri în care nu rezultatul era relevant, însă orice rezultat pozitiv generează încredere jucătoarelor. Din acest motiv, am ținut ca ambele jocuri să le încheiem cu jucătoarele mai tinere în teren și fetele nu au dezamăgit. Obiectivul principal a fost să creștem nivelul de coeziune intre jucătoare, să adoptăm formule și sisteme diferite pe ambele faze de joc, să încercăm să dăm încredere tuturor jucătoarelor din lot și totodată să le arătăm că sunt capabile de performanță dacă jucăm ca o echipă. Florentin Pera – selecționer România 

ROMÂNIA – SPANIA 30-25 (15-12) Arbitri: Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu

România: Șerban, Hosu, Dumanska – Pintea 9, Ostase 5, Neagu 3, Boiciuc 2, Badea 2, Buceschi 2, Lixăndroiu 2, Dincă 1, Laslo 1, Bazaliu 1, Seraficeanu 1, Lupei 1, Tănasie, Popa, Bucur, Borș, Balog, Pușcaș, Grozav. Antrenor: Florentin Pera.

Spania: Morales, Wiggins – Delgado 6, Prieto 4, Tchaptchet 4, Arderius 2, Spugnini 2, Arcos 2, Cesareo 1, A. Gonzalez 1, Gomes 1, Mbengue 1, M. Gonzalez 1, Arrojeria, Hernandez, Echeverria, L. Gonzalez, Fernandez, Valdivia. Antrenor: Ambrosio Martin.

Foto: Sorin Pană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *