Legendele handbalului românesc așteaptă răspunsuri de la Constantin Din

Clubul Campionilor handbalului românesc a trimis o scrisoare președintelui FRH și membrilor Consiliului Administrație, ridicând mai multe probleme grave ale handbalului românesc, după numai un an de ”guvernare” a administrației Din. Iată scrisoarea trimisă de legendele handbalului românesc:

„Clubul Campionilor” a adresat public președintelui Federației Române de Handbal, Constantin Din, pe data de 6 iulie 2023, mai multe întrebări referitoare la promisiunile și angajamentele asumate de acesta înainte de a ajunge la conducerea federației. Dar, până astăzi, președintele Constantin Din n-a răspuns la întrebările adresate de „Clubul Campionilor”, fapt pentru care lumea handbalului românesc se întreabă dacă acesta e modul de lucru și de comunicare al președintelui Constantin Din.

„Clubul Campionilor” și lumea handbalului românesc mai așteaptă încă răspunsuri de la actuala gașcă/echipă federală condusă de președintele Constantin Din și secretarul general Viorel Mazilu la câteva din promisiunile și angajamentele asumate înainte de a ajunge la conducerea federației. Totodată, ar fi interesant de aflat care este viziunea și strategia FRH pentru următorii ani privind activitatea și pregătirea echipelor naționale.

Întrebări încă fără răspuns:

1.”Redresarea handbalului românesc trebuie să înceapă de la nivelul de jos, de la copii și juniori. Aceasta ar trebui sa fie prioritatea numărul 1 a oricărui conducător de federație. Copiii sunt cheia evoluției acestui sport și lor trebuie să le acordăm atenție. Centrele Naționale de pregătire vor avea un rol determinant în formarea acestor copii și le voi acorda un interes special”.

Care sunt centrele naționale cărora li s-a acordat atenție de la alegerea ca președinte FRH a domnului Constantin Din, în afară de clubul de handbal „Talentul este cheia” (TEC) București?

2. „Voi ajuta cluburile de copii și juniori în sensul reducerii presiunii financiare pe care o au azi și de a sprijinii toți tinerii talentați, indiferent de statutul acestora”.

Cum s-a redus presiunea financiară asupra cluburilor de copii și juniori, ținând cont că baremurile de arbitraj au crescut de șase ori iar taxele de legitimare, afiliere și transfer urmează să se dubleze?

3. „Vin să aduc bani în handbal, nu să iau bani din handbal”

Câți bani au fost aduși în FRH, domnule Constantin Din, de când sunteți președinte, pentru că nu știe nimeni din Consiliul de Administrație decât faptul că s-a aprobat să beneficiați de aceleași drepturi materiale ca și fostul președinte Alexandru Dedu: 3.000 euro net/lună salariu și 10.000 lei/lună cheltuieli de protocol, iar bugetul federației a crescut ca urmare a măririi taxelor impuse de FRH și suportate de cluburi?

4. „Veți vedea un președinte de federație care va munci pentru handbal, adunând în jurul său toți oamenii bine intenționați, care chiar doresc redresarea handbalului românesc”.

Cine sunt oamenii de bine adunați de domnul Constantin Din în jurul său în afară de cei proveniți de la TEC și cei din gașca Dedu?

5. „Nu mă abat sub nicio formă de la drumul corectitudinii”.

Cum explică domnul Constantin Din corectitudinea prin faptul că imediat după ce a fost ales președinte al FRH a mărit baremurile arbitrilor la 3.000 de lei și observatorilor la 2.000 de lei și, totodată, a preluat de la fostul președinte Alexandru Dedu „bonusul„ lunar de 10.000 de lei, iar echipa națională de juniori a devenit anexa TEC?

6. Motto-ul meu: Acțiunea face cât 1.000 de cuvinte.

Cum explică domnul președinte Constantin Din hotărârile prin care membrii Consiliului de Administrație sunt obligați să aprobe cheltuielile unor competiții și evenimente sportive care deja s-au desfășurat dar și faptul că nu se știe câți bani privați au fost atrași în ultimul an de FRH și nici cum s-a risipit bugetul federației?

7.„Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a avea rezultate la nivel internațional și tineri sportivi, care să vină din urmă, educați în spiritul performanțelor sportive”.

Cum o să aveți domnule Constantin Din rezultate la nivel internațional și să educați tinerii sportivi în spiritul performanțelor sportive dacă astăzi, la mai bine de un an de zile de la alegerea dumneavoastră ca președinte al federației, nu se știe care este rolul și contribuția Comisiei tehnice la bunul mers al activității FRH?

8. „Voi reorganiza handbalul românesc din temelii și voi repune lucrurile pe făgașul normal”

Cum va reorganiza domnul Constantin Din handbalul românesc din temelii și care este făgașul normal?

9. „Eu am o demisie semnată în alb. Ea este o garanție pentru ce vreau să fac pentru handbalul românesc: dacă nu reușesc, mă retrag singur. Mi-am acordat un an de zile și cred că reușim să punem handbalul pe o traiectorie bună”.

Care este, domnule Constantin Din, traiectoria bună a performanțelor echipelor naționale de seniori/senioare, dar mai ales a celor de juniori/junioare și de tineret, când constatăm că handbalul românesc a ajuns în lumea treia și a patra a handbalului mondial, iar federația, în loc să se preocupe permanent de performanțele echipelor naționale, se laudă cu rezultatele echipelor de club? De ce nu v-ați retras după un an de zile dacă nu ați reușit să puneți handbalul românesc pe o traiectorie bună?

PS: „Clubul Campionilor” ar dori ca răspunsurile FRH la problemele mai sus menționate să fie publice la fel cum au fost și întrebările noastre.

21 august 2023                                                                                                       ” Clubul Campionilor”

Un comentariu la „Legendele handbalului românesc așteaptă răspunsuri de la Constantin Din

  • 22/08/2023 la 12:24
    Permalink

    Am luat cu totii teapa .Problema este ca nu se mai gaseste demisia aia in alb a lui DIN.Uitati-va cata liniste este in jurul lui. Nimic nu se intampla ,in afara a 2-3 persoane ,restul necuvantatori . Iar el,de pe soclul cel mai inalt nu mai baga pe nimeni in seama. RUSINICA !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *