Întâlnire fără rezultat la Agenția Națională pentru Sport

Întâlnirea dintre conducerea Agenției Naționale pentru Sport și reprezentanții handbalului românesc, care a avut loc joi, a durat cinci ore, dar s-a încheiat fără vreo concluzie. „E ultima întâlnire pe care o am cu handbalul, de acum voi urmări ce se întâmplă și voi proceda în consecință”, a spus Elisabeta Lipă la final. Șefa sportului românesc a încercat să pledeze pentru folosirea sportivilor români în proporție de 40% pe toată durata jocurilor, dar s-a lovit de o opoziție puternică ce a avut ca vârfuri de lance cluburile din Liga Florilor – Dunărea Brăila, CSM București, Gloria Bistrița-Năsăud și SCM Râmnicu Vâlcea. Cum textul legii este unul ambiguu, e clar că ANS nu va putea impune nimic sub amenințarea unor sancțiuni drastice, cum ar fi amenzile de 30.000 de lei.

„E clar că singura soluție de a avea permanent 3 români pe teren este modificarea textului de lege. Nu știu, însă, în ce măsură va mai fi necesar după 1 ianuarie, dacă măsurile fiscale preconizate de guvern vor fi puse în aplicare și aici mă refer la creșterea la peste 40% a impozitării contractelor sportivilor. În aceste condiții, e greu de crezut că majoritatea cluburilor de primă ligă își vor mai permite să angajeze jucători străini”, ne-a precizat un conducător de club din Liga Națională.

Ce mai rămâne neclar este faptul că în ultima ședință a Consiliului de Administrație s-a hotărât ca Ligile Naționale să se desfășoare după regulamentele de anul trecut, iar acestea au fost modificate (cu acordul cui?), fiind eliminată tocmai obligativitatea utilizării permanente a trei jucători români.

Un lucru e cert: Constantin Din a reușit să cadă (și) în dizgrația șefilor sportului românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *