Liga Florilor / Brăila învinge Rapidul la ultima fază

Campionatul primului eșalon feminin a programat miercuri, la Brăila, restanța din etapa a cincea, dintre Dunărea și Rapid București. Un joc nebun, în care cele două echipe au alternat minutele foarte bune cu cele în care au comis greșeli pe bandă rulantă, deznodământul fiind stabilit la ultima fază. Cu numeroase absențe în lot, Rapidul a condus în primele 12 minute, după care gazdele au preluat conducerea, au avut 26-22 în minutul 52, dar echipa feroviară a egalat cu 12 secunde înainte de final, speculând degringolada din tabăra brăileană, gazdele apărându-se fără portar! Jan Leslie, la al doilea meci pe banca Dunării, a cerut time-out, după care Maria Kanaval a pătruns și a înscris golul victoriei cu o aruncare de la 7-8 metri, când mai erau 5 secunde. Gazdele datorează, însă, victoria portăriței Elena Șerban, care a închis poarta în ultimele minute, cu patru intervenții în situații de 1 la 1.

Păcat că un astfel de meci a avut parte de un arbitraj foarte slab, cu greșeli absolut inexplicabile și e trist pentru arbitrajul românesc că un astfel de cuplu (din care un arbitru oficiază cu dispensă de vârstă!!!) a ajuns să arbitreze două meciuri de primă ligă în doar 4 zile! Și fiindcă am adus vorba de greșeli, amintim doar două flagrante: Liscevic a pus mâna pe extrema Lopez, aflată în săritură spre poartă, sub ochii lui Claudiu Belean, fără nicio măsură disciplinară, iar înainte de a se înscrie ultimul gol al oaspetelor, jucătoarea rapidistă care a repus mingea de la margine a făcut-o fără a călca linia. Și au fost multe, multe altele.

Joi, de la ora 17.30, în direct pe Pro Arena, se va disputa restanța din etapa a patra, dintre Minaur Baia Mare și CSM București.

HC DUNĂREA BRĂILA – RAPID BUCUREȘTI 28-27 (16-12) Arbitri: Claudiu Belean / Ștefan Hendrea

Dunărea: Șerban, Trusova – Zivkovic 7, Liscevic 4, Kanaval 3, Venancio 3, M. Gonzalez 3, Udriștoiu 2, Araujo 2, Schmelzer 2, Popa 2, Severin, Quintino. Antrenor: Jan Leslie.

Rapid: Kapitanovic, Ciucă, Dedu – Korsos 6, Grozav 6, Janjusevic 5, Ostase 4, Badea 3, Lopez 1, Mogensen 1, Fernandez 1, L. Gonzalez, Kassoma, Hernandez. Antrenor: David Ginesta.

Foto: Facebook HC Dunărea Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *