Liga Zimbrilor / Malasinskas conduce Buzăul spre a treia victorie

HC Buzău a câștigat sâmbătă, pe teren propriu, cel de-al treilea meci al rundei a șaptea a campionatului primului eșalon masculin, 29-23 cu SCM Poli Timișoara. Oaspeții au avut o primă repriză mai bună, pe fondul unei evoluții mai șterse a gazdelor în faza  de atac, dar și al unor intervenții eficiente ale portarului Claudiu Pal, un tânăr care primește prea puține minute față de ce arată. S-a întâmplat asta și anul trecut la Varna, la europene, când el a fost ținut în tribune, apoi la Poli Timișoara, unde a fost folosit sporadic. Claudiu Pal e unul din tinerii de calitate de care handbalul românesc are nevoie.

Rerpiza secundă a avut o altă față și unul din principalele motive a fost lituanianul Aidenas Malasinskas, care și-a demonstrat clasa. Odihnit în prima repriză de Gabriel Armanu, coordonatorul gazdelor a ”luminat” jocul echipei sale în partea a doua a partidei, în timp ce apărarea și portarul Cristian Tcaciuc au avut contribuția lor la o victorie concludentă a buzoienilor, care-i readuce în prima jumătate a clasamentului.

Duminică sunt programate alte trei partide din etapa a șaptea: CSM Sighișoara – CSU Suceava (ora 17.30, live pe Pro Arena), CSM Vaslui – CSM Bacău (ora 18) și Potaissa Turda – U Cluj-Napoca (ora 18).

HC BUZĂU – SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA 29-23 (11-12) Arbitri: Dorian Sîrbu / Victor Serdiuc

Buzău: Tcaciuc, Komok – Malasinskas 9, Mosic 9, Dumitrana 3, Broască 2, Mitic 2, Bejinariu 2, Mitrovic 1, Anton 1, Barros, Meduric, Păunescu, Cîtu, Ivancenco. Antrenor: Gabriel Armanu.

Timișoara: Stojkovic, Pal, Lazăr – Sadoveac 7, Marjanovic 5, Trif 4, Pribanic 2, Dumitrescu 1, Bran 1, Ignat 1, Enculescu 1, Chira 1, Păiuș, Moldovan, Bordeanu, Cîmpan. Antrenor: Mihai Rohozneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *