Naționala feminină începe cursa pentru calificarea la EURO 2024 / Ce au spus Florentin Pera, Cristina Neagu și Cristina Laslo

Naționala de senioare își începe miercuri parcursul în preliminariile europenelor de anul viitor, care vor avea loc în Austria, Ungaria și Elveția. România debutează pe teren propriu în fața celei mai slab cotate echipe din grupă, Bosnia Herțegovina, într-o partidă ce se va disputa la Mioveni miercuri, de la ora 17.30. Celelalte două echipe din grupa 1, Croația și Grecia, se întâlnesc tot miercuri, de la ora 19, pe terenul primeia. E clar că echipa noastră nu poate avea probleme în partida de la Mioveni, care va fi un bun prilej de a rula tot lotul înscris pe raportul de joc.

La conferința de presă organizată miercuri, selecționerul Florentin Pera a vorbit despre atmosfera la echipă și despre așteptările pe care le are de la acest meci: ”Atmosfera în cadrul echipei este bună, fetele s-au pregătit exemplar, au arătat dorință, unitate și disciplină de joc. Eu cred în potențialul acestei echipe și mă declar optimist și încrezător. E un meci important, chiar dacă plecăm din postura de favoriți, nu ne vom subestima adversarul și vom trata jocul cu maximă seriozitate, concentrare și doar cu gândul la victorie. Trebuie să valorificăm la maxim fiecare zi petrecută în cantonamentul echipei naționale. Îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare, vrem să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor lor. Ne dorim să facem un joc solid în faza de apărare și un joc colectiv cât mai exact în atac.”

Cristina Neagu a subliniat că România trebuie să înceapă preliminariile cu două victorii: ”Jucăm acasă, ne dorim să începem cu dreptul, să obținem o victorie categorică. Sper ca oamenii să vină în număr cât mai mare la sală, avem nevoie de sprijinul lor. Ne dorim să câștigăm apoi vom pleca în Grecia pentru o nouă victorie, astfel încât să începem această campanie așa cum se cuvine. ”

Cristina Laslo a vorbit despre importanța unor acțiuni de relaxare programate în cadrul reunirilor naționalei: ”Pentru mine e mereu o mândrie să vin la echipa națională. Timpul e foarte scurt, iar team-buildingul este foarte important, e o bucurie să ne vedem, să comunicăm, dar și să ne relaxăm.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *