Victorie categorică în Grecia pentru naționala feminină / Ce-și dorește selecționerul Pera înainte de mondiale

Conform așteptărilor, naționala feminină s-a impus fără probleme și în al doilea joc din preliminariile EURO 2024, 32-20 în deplasare, cu Grecia. O victorie la pas a echipei României, în care selecționerul Florentin Pera a operat câteva modificări față de partida cu Bosnia Herțegovina, de la Mioveni, pentru a da ocazia tuturor jucătoarelor convocate de a evolua. Cristina Neagu și Daciana Hosu au lipsit din motive medicale, în timp ce Claudia Pașcan a fost cea de-a patra jucătoare care a debutat într-un joc oficial, după ce Alisia Boiciuc, Elena Șerban și Rebeca Necula o făcuseră miercuri, la Mioveni.

Revenind la partida din Grecia, echipa noastră și-a onorat statutul de favorită, exceptând câteva minute din prima repriză, când a primit patru goluri consecutiv. Dincolo de satisfacția de a vedea că suntem totuși departe de eșaloanele inferioare ale handbalului european, au existat unele ratări supărătoare la acest nivel, Sonia Seraficeanu fiind dezamăgirea celor două jocuri, cu procentaje slabe împotriva a două echipe care nu știu dacă ar face față în Liga Florilor.

România încheie cu punctaj maxim prima parte a preliminariilor pentru europene și se va reuni pe 19/20 noiembrie pentru a pregăti campionatul mondial. În perioada 23-25 noiembrie va fi organizat Trofeul Carpați, în sistem Final 4, la care vor veni Elveția, Austria și Portugalia, iar pe 24 noiembrie se va juca un amical cu China.

Felicit întreaga echipă pentru victoria concludentă obținută în Grecia. Din punct de vedere al jocului, am avut în vedere să dau timp de joc tuturor fetelor, lucru care s-a întâmplat și în meciul cu Bosnia. Cele două victorii din această săptămână ne asigură în mare măsură realizarea obiectivului de calificare la Campionatul European 2024, însă ne dorim să finalizăm această campanie pe primul loc. Sunt mulțumit de evoluția fetelor în cele două jocuri, am avut atitudine pozitivă, arătând un joc solid, lucru care sper să fie păstrat și în viitor. Îmi doresc ca toate fetele să fie sănătoase și să evolueze cât mai mult la echipele de club. Firesc ar fi ca fetele să vină la lot cu încrederea dată de evoluțiile la echipele de club, având în vedere importanța turneului final de Campionat Mondial din luna decembrie. Florentin Pera (selecționer România)

GRECIA – ROMÂNIA 20-32 (8-15) Arbitri: Alain Rauchs / Philippe Linster (Luxemburg)

Grecia: M. Kepesidou – Chatziparasidou 4, Zygoura 4, Mania 3, Stougiannidou 3, Sevdili 2, Kerlidi 2, N. Kepesidou 1, Argiropoulou 1, Zeneli, Amvrosiadou, Samolada, Fragkou, Andritsou, Karamanou. Antrenor: Christos Tzouvaras.

România: Dumanska, Șerban – Dindiligan 5, Dincă 4, Laslo 4, Bazaliu 3, Badea 3, Boiciuc 3, Pintea 3, Pașcan 2, Seraficeanu 2, Necula 1, Popa 1, Balog 1, Bucur, Ostase. Antrenor: Florentin Pera.

Un comentariu la „Victorie categorică în Grecia pentru naționala feminină / Ce-și dorește selecționerul Pera înainte de mondiale

  • 15/10/2023 la 10:48
    Permalink

    Seraficeanu e cea mai talentata dintre toate extremele noastre. Zace in fata asta o superficialitate infioratoare. E o chestie de timp pana vin cele tinere din urma si ii iau locul. Pacat. Branza buna si burduful nepotrivit…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *