Egiptul a câștigat Trofeul Carpați pentru juniori – imagini și video-declarații

Organizat impecabil de Asociația Județeană de Handbal Prahova, Trofeul Carpați rezervat juniorilor s-a încheiat sâmbătă, în Sala Polivalentă din comuna Brazi. Macedonia de Nord a câștigat duelul pentru locul al treilea cu Muntenegru, scor 28-20. În meciul decisiv pentru câștigarea trofeului, România a pierdut categoric în fața Egiptului, scor 25-36, la capătul unui joc în care a intrat foarte greu, înscriind  primul gol în minutul 11, dar a revenit și a încheiat prima repriză cu un deficit de numai două goluri. Africanii, care au impresionat din toate punctele de vedere în toate partidele de la Trofeul Carpați, au făcut o demonstrație de forță în repriza secundă, impunându-se fără emoții.

Una peste alta, a fost cu siguranță un turneu util pentru naționala noastră, în care selecționerul Vasile Boca a avut ocazia să vadă atât plusurile, cât și aspectele ce trebuie remediate până la turneul de calificare la EURO 2024. România va juca aceste calificări în Austria, în perioada 5-8 ianuarie 2024, împreună cu echipa gazdă, Letonia și Finlanda, primele două clasate urmând să obțină biletele pentru europenele din Muntenegru.

La finalul turneului s-au acordat și premii individuale: egiptenii au primit premiile pentru cel mai bun jucător (Hassan Aly Radwan) și cel mai bun portar (Adel Abdelbaset Bayoumi), în timp ce Codrin Dascălu a fost golgheterul competiției, iar Emanuel Șerban a primit premiul pentru cel mai bun apărător.

ROMÂNIA – EGIPT 25-36 (12-14) Arbitri: Corina Badea / Barbara Sandor

România: Ștefan, Haidu, Rîpă – Dăneasa 5, Nedea 4, Ilucă 3, Rusu 3, Rață 2, Șerban 2, Dumitru 2, Dascălu 1, Negrilă 1, Andronic 1, Popa, Dumitrescu. Antrenor: Vasile Boca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *