Liga Florilor / Bistrița și Rapidul au câștigat primele meciuri ale etapei a X-a

Etapa a zecea a Ligii Florilor a început miercuri, la Brăila, cu un meci de cupe europene, adjudecat de echipa oaspete. Chiar dacă, prin prisma evoluției scorului, partida a fost palpitantă, evoluțiile celor două echipe au fost mai degrabă dezamăgitoare, dacă ținem cont de mega-bugetele acestora. Mai ales în prima repriză, vedetele (sau ”vedetele”) celor două echipe s-au întrecut în ratări și greșeli tehnice, protagonistele meciului fiind portărițele Trusova și de Arruda.

Altfel, Brăila a început în trombă, conducând cu 5-0 în minutul 6, după care bistrițencele au revenit și au egalat la 12 în minutul 29. Pe fondul unei evoluții mai precise în atac, Gloria a preluat conducerea în debutul reprizei secunde, apoi s-a desprins la 24-20 în minutul 53, dar a trăit periculos pe final, când gazdele s-au apropiat la un gol, însă Gomes a ratat pasa care ar fi putut-o aduce pe Liscevic în situația de a egala. De notat că, din cele 26 de goluri înscrise de Brăila, doar 1 a fost reușit de o handbalistă româncă!

În cel de-al doilea meci al zilei, Rapid a câștigat clar în fața Gloriei Buzău, după o primă repriză echilibrată, urmată de o a doua în care echipa feroviară s-a desprins decisiv și a avut un final lipsit de emoții.

HC DUNĂREA BRĂILA – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 26-27 (14-12) Arbitri: Cristina Lovin / Simona Stancu

Brăila: Trusova, Șerban – Zivkovic 6, Gomes 4, Kanaval 3, Araujo 3, Schmelzer 3, Venancio 3, Liscevic 2, Quintino 1, Lupei 1, Udriștoiu, Severin, Balog, Popa. Antrenor: Jan Leslie.

Bistrița: Dumanska, de Arruda – Tamires 8, Bulatovic 5, Niombla 3, Seraficeanu 3, Posavec 2, Mbengue 2, Laslo 2, Bazaliu 1, Moesgaard 1, Dincă, Pristăvița, Kpodar. Antrenor: Florentin Pera.

RAPID BUCUREȘTI – SCM GLORIA  BUZĂU 31-23 (12-10) Arbitri: Corina Constantin / Daniela Enache

Rapid: Ciucă, Șandru – Polman 9, O. Kanor 6, Badea 5, Korsos 3, Ostase 2, Kassoma 2, Janjusevic 2, L. Kanor 1, Hernandez 1, Lopez, Mogensen. Antrenor: David Ginesta.

Buzău: Măzăreanu, Pijevic – Iuganu 5, Moroianu 3, Petrovic 3, Ilyina 3, Andrei 2, Zimny 2, Burlachenko 1, Coman 1, Bucur 1, Pal 1, Nicolae 1, Papp, N’Diaye. Antrenor: Daniel Anca.

Foto: facebook Handbal Rapid București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *