Liga Zimbrilor / CSM Vaslui, la un pas de o mare surpriză în fața campioanei

Etapa a XI-a a campionatului primului eșalon masculin a programat primele două partide vineri, în acestea fiind implicate cele două echipe care evoluează în Liga Europeană. Campioana Dinamo a fost la un pas să piardă primele puncte în campionat, pe terenul ultimei clasate, CSM Vaslui, la care a debutat pe banca tehnică Ovidiu Mihăilă. Vasluienii au făcut probabil cel mai bun joc al sezonului, au avut în Vali Petrila (foto) un portar în zi de grație și au fost la câteva secunde și un fault în atac distanță de o remiză. Gazdele au fost în avantaj mai bine de 40 de minute, apoi dinamoviștii au preluat conducerea, însă fără a se desprinde decisiv.

Dinamo a intrat cu avans minim în ultimul minut, Xavier Pascual a cerut time-out cu 37 de secunde înainte de final, campioana a atacat în superioritate, Kasparek a pătruns pe culoar, însă Petrila a apărat aruncarea cehului. Vasluiul a plecat în atac, însă iranianul Yousefinezhad a făcut fault în atac la același Kasparek, iar campioana a obținut cu greu a unsprezecea victorie consecutivă în campionat. De notat nu doar că a fost meciul cu cele mai puține goluri înscrise de Dinamo în această ediție de campionat, dar și faptul că oaspeții au înscris un singur gol pe contraatac, ratând și trei aruncări de la 7 metri.

În celălalt meci al zilei, CSM Constanța s-a impus fără probleme pe teren propriu în fața Politehnicii Timișoara, la bănățeni debutând într-un joc de primă ligă tânărul Tudor Melintescu. Dinamo și CSM Constanța se vor întâlni în etapa viitoare, pe terenul campioanei, vineri, 24 noiembrie.

Etapa a XI-a a Ligii Zimbrilor programează sâmbătă, 18 noiembrie, două meciuri: Potaissa Turda – HC Buzău (ora 17.30, live pe Pro Arena) și CSM Sighișoara – Steaua (ora 18).

CSM VASLUI – DINAMO BUCUREȘTI 26-27 (14-12) Arbitri: Daniel Basso / Florin Tofan

Vaslui: Petrila, Cioată, Simulescu – Yousefinezhad 8, Vucicevic 4, Amihăesi 3, Hușanu 3, Chiratcu 3, Oancea 2, Pavel 1, Ionescu 1, Szoke 1, Dragon, Popa, Soare. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Dinamo: Cupara, Heidarirad – Buguleț 7, Negru 4, Cindric 4, Kasparek 4, Ali Zein 4, Racoțea 2, Cenic 1, Pascual 1, Militaru, Dedu, Kukic, Rosta. Antrenor: Xavier Pascual.

CSM CONSTANȚA – SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA 33-28 (17-16) Arbitri: Ionuț Ifrim / Alexandru Ilisei

Constanța: Rusu, Vasile – Ravnic 6, Komogorov 5, Nistor 5, Mourino 4, T. Ștefan 3, Ilie 3, Nikolic 3, Drăgan 2, Andrei 1, Caba 1, Vegar, Aliokhin, Chikovani, R. Ștefan. Antrenor: George Buricea.

Timișoara: Pal, Lazăr, Stojkovic – Pribanic 9, Sadoveac 7, Szabo 4, Marjanovic 2, Cîmpan 2, Trif 2, Moldovan 1, Ignat 1, Bran, Chira, Bordeanu, Melintescu, Cocoșilă. Antrenor: Mihai Rohozneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *