Adio, sferturi de finală! Înfrângere cu Germania după o repriză secundă groaznică

România a suferit a doua înfrângere consecutivă la campionatul mondial feminin, 22-24 cu Germania, ratând calificarea în sferturile de finală, iar șansele de a merge la turneul preolimpic sunt practic nule. Echipa noastră a pierdut în fața unui adversar care nu a avut o evoluție cine știe ce, însă jucătoarele noastre au oferit în repriza a doua în festival de pase greșite și ratări.

Dacă luăm ca reper meciul cu Serbia, care a rămas, din păcate, o excepție, nimic n-a mers ca atunci în jocul nostru, cu o excepție – poarta. Daciana Hosu a fost singura care a avut o evoluție la nivelul unui meci de campionat mondial, ea fiind cea care ne-a ținut în joc multă vreme. ZERO goluri pe contraatac și 27% procentaj al extremelor spun multe despre jocul României de joi.

În pofida unei prestații modeste în atac în primele 30 de minute, România a intrat la pauză cu 3 goluri avans, deși diferența putea și trebuia să fie mai mare. Cristina Neagu a intrat în minutul 19, a înscris de două ori în prima repriză și lucrurile păreau să meargă în direcția bună. Și au mai mers doar 5 minute, după care a început dezastrul. De la 15-12 în minutul 35, România nu a înscris timp de 10 minute, iar Germania a trecut definitiv la conducere. Cristina Neagu a început să greșească pe bandă rulantă, extremele au fost la pământ, de fapt faza de atac a echipei noastre a fost catastrofală.

Așa s-a ajuns la 24-19 pentru Germania în minutul 55 și la un final fără emoții pentru adversara României. Iar ca tacâmul să fie complet, Crina Pintea a văzut cartonașul roșu după o lovitură cu cotul în atac. Din păcate, naționala pregătită de Florentin Pera a ratat obiectivul și să sperăm că, în meciurile rămase, nu ne vom face de râs cum am făcut în Japonia.

GERMANIA – ROMÂNIA 24-22 (9-12) Arbitri: Bojan Lah / David Sok (Slovenia)

Germania: Filter 17/38, Wachter 0/1 – Döll 4/6, Lott 4/9, Smits 3/4, Behrend 3/4, Grijseels 3/7, Thomaier 2/3, Leuchter 2/3, Berger 1/2, Antl 1/1, Behnke 1/2, Bölk 0/3, Weigel 0/1, Schmelzer, Stockschläder. Antrenor: Markus Gaugisch.

România: Hosu 12/32, Ciucă 0/2, Dumanska 0/2 – Buceschi 8/13, Pintea 3/4, Neagu 3/5, Bazaliu 3/4, Laslo 2/4, Seraficeanu 2/5, Dindiligan 1/2, Dincă 0/3, Bucur 0/1, Badea 0/2, Ostase 0/1, Popa, Lixăndroiu. Antrenor: Florentin Pera.

Foto: Emilia Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *