Victorie cu Polonia și iarăși locul 12

România a câștigat ultimul meci de la campionatul mondial, 27-26 cu Polonia, dar a terminat competiția pe locul 12. Cu alte cuvinte, oricât de urât ar suna, o victorie degeaba. Rămânem cu marele regret că am pierdut cu Germania un meci pe care l-am avut în mână și pe care l-am pierdut pe aceeași mână, a noastră. Din păcate, trebuie să ne obișnuim cu gândul că am ajuns o echipă de pluton, de eșalon secund, care se mândrește cu participarea la toate turneele finale ale mondialelor și atât. Ne vom uita cu jind la sferturi, la Cehia lui Bent Dahl sau la Germania, cu gândul la… ce?

Ce a adus administrația Dedu la pământ, administrația Din bagă sub pământ. Lipsa interesului pentru dezvoltarea unei strategii în sectorul juvenil, cu complicitatea celor care s-au vândut contra a 5000 de lei pe lună și a politrucilor infiltrați în fenomen, ne va aduce la pământ. Baza de selecție pentru loturile de juniori e din ce în ce mai mică, dar ei împart pomeni cu treninguri și laptopuri care merg ca celebrele „386” de acum 30 de ani. Și atunci, ce așteptări mai putem avea? ZERO.

POLONIA – ROMÂNIA 26-27 (10-13) Arbitri: Youcef Belkhiri / Sidali Hamidi (Algeria)

Polonia: Placzek, Zima – Balsam 8, Kochaniak 5, Rosiak 3, Nocun 3, Wiertelak 2, Galinska 1, Kobylinska 1, Matusczyk 1, Urbanska 1, Masna 1, Tomczyk, Gorna, Uscinowicz. Antrenor: Arne Senstad.

România: Hosu 8/28, Ciucă 1/5 – Buceschi 11/14, Laslo 5/7, Pintea 4/7, Bucur 3/4, Dindiligan 2/3, Bazaliu 1/1, Popa 1/2, Badea 0/1, Ostase 0/1, Seraficeanu 0/1, Gogîrlă, Balog. Antrenor: Florentin Pera.

Foto: Emilia Nicolae.

Un comentariu la „Victorie cu Polonia și iarăși locul 12

  • 12/12/2023 la 06:40
    Permalink

    Desigur, comentariile cele avizate sunt așteptate de la specialiști (care nu se regăsesc în echipa manageriala a lui Din). Făcând haz de necaz , „din” este o prepoziție care exprimă un raport spațial ori temporal, ceea ce se potrivește managerului care pare din altă lume și sigur din alt timp decât cel al performanței .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *