Încă un transfer din primul eșalon pentru CSM Iași / Antrenorul Marius Dănuleț, luat la ochi de conducerea FRH

CSM Iași a anunțat joi transferul portăriței ucrainence Viktoria Tymoshenkova, de la Dacia Mioveni. În vârstă de 40 de ani, noua jucătoare a grupării ieșene a venit în România în 2014, la CSM Roman, unde a evoluat timp de patru sezoane. Tymoshenkova a mai jucat în România la Corona Brașov, CSM Slatina și Dacia Mioveni. Cel mai probabil, ea va debuta la CSM Iași în turul 1 al Cupei României, împotriva uneia din echipele la care a evoluat în trecut, CSM Slatina, într-un meci care va avea loc în Sala Polivalentă din Iași pe 6 ianuarie, de la ora 17.

În altă ordine de idei, antrenorul echipei CSM Iași, Marius Dănuleț, a fost amendat  de Comisia Centrală de Disciplină (CCD) a FRH cu 1000 de lei pentru declarațiile referitoare la arbitrajul din partida CSM Galați – CSM Iași. „Nu ar fi o problemă, cei 1000 de lei ar fi nimic pe lângă banii pe care i-am dat din buzunar pentru a plăti specialiști în pregătire fizică la naționala de junioare, înainte de Festivalul Olimpic al Tineretului European și de campionatul  european. Nu e deloc clar, însă, care sunt declarațiile cu caracter jignitor și calomnios pe care le-aș fi făcut”, a precizat tehnicianul echipei ieșene. De altfel, Marius Dănuleț a recuzat doi dintre membrii CCD, a căror independență este pusă sub semnul îndoielii: președintele Daniel Vasile este și director în cadrul FRH, aflându-se în subordinea lui Viorel Mazilu, în timp ce Viorel Vicea este observator, delegările sale fiind aprobate de secretarul general al FRH. Cererea fost judecată de ceilalți doi membri ai CCD (!!!) care, ați ghicit!, au respins agramat cererea de recuzare: „respinge ca inadmisibilă cererea de recuzare formulă de către domnul Marius Dănuleț.”

CCD a fost „sesizată” de secretarul general Viorel Mazilu, care se afla în Cehia, cu naționala feminină de tineret atunci când a avut loc conferința de presă de la CSM Iași. Sursele Handbal Mania spun că „sesizarea” ar fi fost făcută verbal și nu în formă scrisă, așa cum prevede regulamentul. Conferința de presă a avut loc pe 23 noiembrie, iar „sesizarea” a fost înregistrată pe 28 noiembrie, chiar în ziua desfășurării ședinței CCD. Speța „Dănuleț” e departe de a fi încheiată, runda următoare fiind programată la Comisia de Apel a FRH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *